ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ

ΑΠΟ 695€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 10, 24/7, 7, 14, 21/8, 4, 18/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΓΕΝΕΥΗ - ΛΥΩΝ

Αννεσύ, Εξ Λε Μπαιν, Σαμπερύ
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Γενεύης, αφετηρία του εξαιρετικού οδοιπορικού μας. Διασχίζοντας τα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας βρισκόμαστε πλέον στην ιστορική περιοχή της Άνω Σαβοΐας, σε από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας, την γοητευτική Αννεσύ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, φημισμένη για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και τα γραφικά της κανάλια, που της έχουν δώσει το προσωνύμιο «Η Βενετία της Γαλλίας». Επόμενη σύντομη στάση στη φημισμένη λουτρόπολη της Σαβοΐας, το Εξ Λε Μπαιν, χτισμένη αριστοτεχνικά στις όχθες της λίμνης του Μπουρζέ, η οποία βέβαια γνώρισε στιγμές «δόξας» κατά την Belle Epoque στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά συνεχίζει να προσελκύει ακόμη και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Συνεχίζοντας μας περιμένει το αριστοκρατικό Σαμπερύ, η ιστορική, για αιώνες, πρωτεύουσα του Δουκάτου της Σαβοΐας, που ήταν ανεξάρτητη ως το 1860 οπότε και διαμοιράστηκε ανάμεσα σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης με το περίφημο Chateau de Chambery, το κάστρο-σύμβολο της περιοχής για πολλούς αιώνες, το διάσημο σιντριβάνι των Ελεφάντων, σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1838, ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και φυσικά τα γραφικά στενά της μεσαιωνικής πόλης θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Λυών, που θα μας αποκαλύψει στις μέρες που ακολουθούν τον ξεχωριστό της χαρακτήρα και τις μοναδικές της ομορφιές.
ΜΕΡΑ 2

ΛΥΩΝ

Η μητρόπολη Λυών, όχι μόνο είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας με σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά είναι και από τις ιστορικότατες πόλεις της χώρας, αφού ιδρύθηκε τη Ρωμαϊκή εποχή και διετέλεσε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Γαλατίας, υπό το όνομα Λούγδουνουμ. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Σον και Ροδανού και περιβάλλεται από δύο επιβλητικούς λόφους. Η πρωινή μας περιήγηση θα ξεκινήσει από το σύγχρονο κέντρο της πόλης με πρώτη στάση την διάσημη πλατεία Μπελανκούρ, μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Γαλλίας και σημείο αναφοράς της πόλης. Ακολουθούν οι κεντρικοί εμπορικοί πεζόδρομοι της πόλης και τα εμβληματικά δημόσια κτίρια του Δημαρχείου, της Όπερας και του Μουσείου Καλών Τεχνών, εδώ που είναι το πνευματικό και διοικητικό της κέντρο. Κατηφορίζοντας νότια θα φθάσουμε στη συμβολή των δύο ποταμών, στην La Confluence, για να θαυμάσουμε το διάσημο ομώνυμο μουσείο με την φουτουριστική αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε με την παλιά ιστορική πόλη με τα γραφικά στενά, τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό Ναό και ενδιαφέροντα μεσαιωνικά κτίρια.

Τέλος, η ανάβασή μας στο λόφο του Φουρβιέρ, θα μας οδηγήσει στην καρδιά της ρωμαϊκής πόλης με τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου και του Ωδείου και αμέσως μετά στην εντυπωσιακή Βασιλική της Παναγίας του Φουρβιέρ που δεσπόζει της πόλης, όπου και θα απολαύσουμε την υπέροχη πανοραμική της θέα. Πολλές ιδέες υπάρχουν για τον ελεύθερο χρόνο σας, όπως θαυμάσια μουσεία, εξαιρετική αγορά, υπέροχοι περίπατοι, αλλά ό,τι και να κάνετε, σίγουρα μην παραλείψετε να «κλείσετε» τη μέρα σας δειπνώντας σε ένα από τα δεκάδες Bouchon (παραδοσιακά εστιατόρια) γευόμενοι την σπουδαία τοπική κουζίνα (Cuisine Lyonnaise) και απολαμβάνοντας κάποιο από τα πολλά εκλεκτά κρασιά της περιοχής του Ροδανού.

ΜΕΡΑ 3

ΚΟΙΛΑΔΑ ΡΟΔΑΝΟΥ

Βιέν, Κοτ Ροτί, Τουρνόν Σουρ Ρον, Τεν Λε Χεριτάζ

Η σημερινή μέρα θα μας μεταφέρει νότια της Λυών, κατά μήκος της πανέμορφης Κοιλάδας του Ροδανού με τα γραφικά χωριά, την υπέροχη φύση και τους διάσημους αμπελώνες της. Πρώτη στάση μας, είναι η ιστορική πόλη της Βιεν, που ιδρύθηκε τη Ρωμαϊκή Εποχή και αποτέλεσε σημαντικό αστικό κέντρο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Ο περίφημος καλοδιατηρημένος Ρωμαϊκός Ναός του Αυγούστου και της Λιβίας καθώς και το εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο θα μας αποκαλύψουν το ύφος της αρχαίας πόλης, ενώ η διάσημη Πυραμίδα, σήμα κατατεθέν της πόλης, δεσπόζει στην καρδιά του πάλαι ποτέ Ρωμαϊκού Circus. Στη συνέχεια ο καθεδρικός γοτθικού ρυθμού ναός του Αγίου Μαυρικίου, το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου και τα στενά δρομάκια της μεσαιωνική πόλης θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με την ιδιαίτερη αυτή πόλη. Αμέσως μετά μας περιμένει η διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή του Κοτ Ροτί (Cote Rotie) με μερικά «μεγάλα» κρασιά σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά γραφικά μικρά χωριά σπαρμένα μέσα στους εντυπωσιακούς αμπελώνες. H νότια πορεία μας συνεχίζεται και θα μας οδηγήσει στο γραφικό χωριό Τουρνόν Σουρ Ρον (Tournon-sur-Rhone) με το επιβλητικό του κάστρο να δεσπόζει στην περιοχή, ενώ μετά από μία σύντομη βόλτα στα γραφικά του σοκάκια, θα διασχίσουμε τη γέφυρα πάνω από τον Ροδανό, για να βρεθούμε στην ανατολική του όχθη, εδώ που βρίσκεται άλλη μία εμβληματική οινοπαραγωγική περιοχή, το φημισμένο Τεν Λε Ερμιτάζ (Tain-l’Hermitage) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία υπέροχη διαδρομή με τρενάκι μέσα από τους αμπελώνες και φυσικά να μυηθούμε στα μυστικά του κρασιού της περιοχής, ενώ η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με οινογευσία σε μία από τις διάσημες κάβες της περιοχής που προσελκύουν χιλιάδες λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο. Επιστροφή το απόγευμα στη γνώριμη Λυών για να απολαύσουμε ακόμη ένα υπέροχο βράδυ στην ξεχωριστή αυτή μητρόπολη.

ΜΕΡΑ 4

ΛΥΩΝ - ΝΤΙΖΟΝ

Περούζ, Μποζολέ, Αβαείο του Κλυνύ

Η σημερινή μέρα θα μας οδηγήσει στην καρδιά της Βουργουνδίας, της ιστορικής αυτής περιοχής που ήταν για πολλούς αιώνες ανεξάρτητη, πριν ενσωματωθεί στο γαλλικό κράτος, που όμως διατηρεί ακόμη και σήμερα τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό χωριό του Περούζ (Perouges) μόλις 40 χλμ. βορειοανατολικά της Λυών, ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας, που είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Συνεχίζουμε για την πασίγνωστη περιοχή του Μποζολέ (Beaujolais) με τα διάσημα nouveau (φρέσκα ) κρασιά του, που καταναλώνονται χωρίς ωρίμανση και είναι έτοιμα για να τα χαρεί το φανατικό τους ανά την υφήλιο κοινό, περί τα μέσα Νοεμβρίου, περίπου 2 μόνο μήνες μετά τον τρύγο!!! Φυσικά και θα δοκιμάσουμε και εμείς το ιδιαίτερο αυτό κρασί, σε κάποια από τις κάβες της περιοχής και αμέσως μετά διασχίζοντας τους φημισμένους αμπελώνες της Βουργουνδίας, κατά μήκος πάντα του Ροδανού ποταμού, κατευθυνόμαστε προς το θρυλικό Αβαείο του Κλυνύ Abbaye de Cluny), ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά ιδρύματα και μοναστήρια της Χριστιανοσύνης τη Δύσης. H επίσκεψή μας στους χώρους του Αβαείου που ανήκε στο Τάγμα των Βενεδικτίνων Μοναχών και ιδρύθηκε το 910 μ.Χ., θα μας μυήσει στις άγνωστες πτυχές του μοναστικού βίου και θα μας διαφωτίσει σχετικά με τον μείζονα ρόλο που διετέλεσε στην εξέλιξη του καθολικού δόγματος. Το τέλος της ημέρας θα μας βρει στην ιστορική πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, την εμβληματική Ντιζόν, μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης κατά τα μεσαιωνικά και πρώιμα αναγεννησιακά χρόνια.

ΜΕΡΑ 5

ΝΤΙΖΟΝ - ΓΕΝΕΥΗ - ΑΘΗΝΑ

Η Ντιζόν (Dijon) που σήμερα αριθμοί 250 χιλιάδες κατοίκους, έχει λαμπρό παρελθόν όπου η τεράστια πολιτική επιρροή συνοδευόμενη με τον ανείπωτο πλούτο, την κατέστησαν ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της μεσαιωνικής Ευρώπης. Υπήρξε πρωτεύουσα του πανίσχυρου Δουκάτου της Βουργουνδίας έως το 1477 και την ενσωμάτωσή της στο γαλλικό κράτος, διατηρώντας όμως τον εμβληματικό της χαρακτήρα. Πολλά και ορατά τα σημάδια της αλλοτινής  δόξας, ειδικά στο ιστορικό της κέντρο, το οποίο φυσικά αποτελεί μέλος της Λίστας Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η πρωινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει αυτόν ακριβώς τον τεράστιο πλούτο της πόλης, με κτίρια ορόσημα όπως το μεγαλειώδες Παλάτι των Δουκών της Βουργουνδίας, επιβλητικό και τεράστιο, που τμήμα του στεγάζει σήμερα το Μουσείο Καλών Τεχνών, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης της Γαλλίας, τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό, το Μεσαιωνικό αριστούργημα της Παναγίας της Ντιζόν καθώς και το θαυμάσιο Νεοκλασικό κτίριο της Όπερας της πόλης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά και σαγηνευτικά στενά της παλιάς πόλης και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τα τελευταία μας ψώνια με έξοχα κρασιά Βουργουνδίας και φυσικά την παγκοσμίως διάσημη ομώνυμη μουστάρδα σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής παράδοσης της πόλης. Αναχώρηση στη συνέχεια για το αεροδρόμιο και την επιστροφή μας στην Ελλάδα, γεμάτοι με ταξιδιωτικές παραστάσεις, πλούσιες εντυπώσεις και δυνατά συναισθήματα που μας χάρισε απλόχερα η υπέροχη αυτή «άγνωστη» γωνιά της Γαλλίας.

Σημειώσεις:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
με απευθείας πτήσεις της Aegean
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
& δοκιμή κρασιών
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα – Γενεύη - Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια: Λυών:Mercure / Radisson Blu, Ντιζόν: Holiday Inn / Mercure
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Δοκιμή κρασιών σε οινοποιείο
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων / φιλοδωρήματα
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 250€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, εκτός όσων αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των ΓενικώνΌρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μαςwww.smileacadimos.gr
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΓΕΝΕΥΗ - ΑΘΗΝΑ 16:45 20:25
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΓΕΝΕΥΗ 08:35 10:30