ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΡΑΚΗΣ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

ΑΠΟ 278€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23/12, 24/12, 30/12, 31/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Θράκης. Άφιξη στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL & SPA 5*στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 2

ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ - ΣΟΥΦΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το Δέλτα του Έβρου. Επίσκεψη και ξενάγηση στην Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Στη συνέχεια θα υπάρχει ενημέρωση και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα. Επόμενος σταθμός το Δάσος της Δαδιάς, όπου λειτουργεί Κέντρο Ενημέρωσης. Αναχώρηση για το Σουφλί, το «σταυροδρόμι» Ανατολής και Δύσης στους δρόμους του μεταξιού. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ (ΣΜΙΝΘΗ - ΕΧΙΝΟΣ) - ΞΑΝΘΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Πομακοχώρια, από τη Σμίνθη έως τον Εχίνο, διάσπαρτα στη Ροδόπη, που τα κατοικούν Πομάκοι. Στη συνέχεια μεταβούμε στην Ξάνθη με την πλούσια ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Επίσκεψη στην παλιά πόλη και ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά και τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

(δεν περιλαμβάνεται στην 4ήμερη)
Πρωινό και αναχώρηση για την Κομοτηνή, σπουδαίο εμπορικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κόμβο της Θράκης. Περιήγηση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος για να προμηθευτούμε τα τοπικά στραγάλια όπου φημίζεται η περιοχή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην λίμνη Βιστωνίδα η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπούς παγκοσμίως που προστατεύεται από την σύμβαση Ραμσάρ, με δεκάδες είδη σπάνιων πτηνών. Επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος και στην εκκλησία της Παναγιάς Παντάνασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη Καβάλα, με την παλιά πόλη και το κάστρο. Στάση για καφέ και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel & Spa 5* στην Αλεξανδρούπολη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Είσοδος στο Δέλτα του Έβρου, στο Δάσος της Δαδιάς, στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.