ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

ΑΠΟ 1085€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Middle East Airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 6/6
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Πτήση για το «Παρίσι της Ανατολής», την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό. Θα διασχίσουμε την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο με τους «Βράχους των Περιστεριών» καθώς και το κοσμοπολίτικο Τζούνιε με την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή και τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΒΥΒΛΟΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας. Συνεχίζουμε με την Τρίπολη, 85χλμ. περίπου βόρεια της Βηρυτού. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σουκ της παλιάς πόλης και θα δούμε το Μεγάλο Τέμενος, που στεγάζεται σε πρώην Καθεδρικό του 7ου αιώνα και το Abdul Rahman Hallab, το διάσημο ζαχαροπλαστείο, όπου θα απολαύσουμε τοπικά γλυκά. Γεύμα σε εστιατόριο και ακολουθεί η παραθαλάσσια Βύβλος, μια από τις αρχαιότερες πόλεις (UNESCO). Θα δούμε τα ερείπια της Αμοριακής πόλης, γύρω από την Ακρόπολη. Ακολουθεί ξενάγηση σε ένα Φοινικικό Ναό και στις Ρωμαϊκές κερκίδες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο γραφικό λιμάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΜΠΕΪΤ ΕΛ ΝΤΙΝ - ΣΙΔΩΝΑ - ΤΥΡΟΣ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το παλάτι των Πριγκήπων, το Μπέιτ Ελ Ντιν, το οποίο χτίστηκε το 19ο αιώνα και ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια. Θα θαυμάσουμε σιντριβάνια, μαρμάρινες πύλες και βεράντες φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί. Ακολουθεί η νότια πλευρά της χώρας, στη Σιδώνα, χτισμένη στις ακτές της Μεσογείου. Θα δούμε τις σκεπαστές αγορές και το Κάστρο της Θάλασσας, χτισμένο πάνω στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Συνεχίζουμε με την Τύρο, που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Ακολουθεί επίσκεψη στη Ρωμαϊκή πόλη, το Ρωμαϊκό Στάδιο και τον Ιππόδρομο (UNESCO). Τελευταίος μας σταθμός η Μαγδούσα, με το άγαλμα της Παναγίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΚΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΝΤΙΣΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου, όπου θα δούμε τα πάνω από 1.000 ετών δέντρα. Ακολουθεί το Bcharri, με τις κόκκινες σκεπές, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Khalil Gibran. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πεδιάδα Καντίσα, με τα σπήλαια και βράχους-καταφύγια που κατοικούνταν από ανθρώπους από το 3.000 π.Χ. έως και τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Θα θαυμάσουμε εκκλησίες και μοναστήρια μέσα σε σπηλιές ή χτισμένα σε βράχους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΜΠΑΑΛΜΠΕΚ - ΚΣΑΡΑ - ΑΝΖΑΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα του Μπάαλμπεκ, η οποία φιλοξενεί «την πόλη των θεών» και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία (UNESCO). Ο αρχαιολογικός χώρος χωρίζεται σε τρεις λατρευτικούς τόπους, του Δία, του θεού Βάκχο και της Αφροδίτης, που αποτελεί κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Αφού διασχίσουμε τους αμπελώνες Κσαρά, θα μεταφερθούμε στην Ανζάρ (UNESCO). Ανακαλύφθηκε το 1943 και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαϊδών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΖΕΪΤΑ - ΧΑΡΙΣΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τζέιτα. Θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Στη συνέχεια επίσκεψη το λόφο Χαρίσα όπου θα ανεβούμε στη κορυφή με τελεφερίκ για να απολαύσουμε το άγαλμα της Κυρίας του Λιβάνου καθώς και την πανοραμική θέα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ MIDDLE EAST AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ MIDDLE EAST AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
EΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
EΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βηρυτός - Αθήνα με Middle East Airlines
 • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Royal Tulip Achrafieh 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 290€
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στη χωρά, να μη φέρει σφραγίδα Ισραήλ το διαβατήριο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
6 ΗΜΕΡΕΣ | ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ MIDDLE EAST
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ 11:15 13:00
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ 18:00 20:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ROYAL TULIP ACHRAFIEH
ΒΗΡΥΤΟΣ
royal-tulip-beirut