ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ 925€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
Royal Jordanian
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 28/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνάντηση με τον αρχηγό του γραφείου μας, ο οποίος θα φροντίσει για τις σχετικές διαδικασίες. Πτήση στις 13:35 με Royal Jordanian  προς Αμμάν. Άφιξη στις 15:45 στο Αμμάν, συνάντηση με τον ξεναγό μας, διαδικασίες διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών. Στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε εισαγωγικές πληροφορίες για την Ιορδανία και το ταξίδι μας από τον ξεναγό, ο οποίος θα μας συνοδεύσει έως και την τελευταία ημέρα. Επίσης, μεταβαίνοντας στο ξενοδοχείο μας θα δούμε πανοραμικά και ένα μέρος της πόλης του Αμμάν. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη προσωπική γνωριμία με το κέντρο του Αμμάν, όπου υπάρχουν διάσημα ζαχαροπλαστεία με το τοπικό γλυκό κνάφεν, πολυτελή καταστήματα κλπ.  Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 2

ΑΜΜΑΝ – ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΑΣΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΔΑΡΑ

Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στο ανεπανάληπτο Αμμάν. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια και θα ανεβούμε στο λόφο της ακρόπολης, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στο ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία ελληνική Γέρασα. Την “Πομπηία της Ανατολής”! Ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, και μια πόλη η οποία σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τις κολώνες, τα θέατρα, οι εκκλησίες, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας συναρπάσουν. Συνεχίζουμε πιο βόρεια για το Ουμ Κάϊς, την αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γάδαρα, που κάποτε υπήρξε Ελληνιστικό κέντρο και αργότερα εκεί ο Χριστός πραγματοποίησε το θαύμα του εξορκισμού.  Η πόλη αυτή βρίσκεται σε ένα ύψωμα από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την θάλασσα της Γαλιλαίας. Επιστροφή στο Αμμάν, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 
ΜΕΡΑ 3

ΑΜΜΑΝ – ΠΕΤΡΑ - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Πέτρα, άφιξη μετά από τρείς ώρες περίπου, μετά από στάση καθ’ οδόν για ξεκούραση. Άφιξη στη μοναδική “Ροζ Πόλη” των Ναβαταίων, σκαλισμένη μέσα στο βράχο στο φαράγγι, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200μ. και ύψους (σε πολλά σημεία) 100μ., θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού και δικαίως φέρει σήμερα τον τίτλο του ενός από τα “7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου”. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξή της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία και επίδραση των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (αλλά και λόγω στρατηγικής) φρόντισαν να βάλουν την έντονη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας, η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Συνεχίζουμε για το Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σήμερα στην έρημο σε bungalows,  τύπου δικλίνου δωματίου με ιδιωτικό μπάνιο. Θα συνεχίσουμε με ένα ωραίο παραδοσιακό δείπνο, μαγειρεμένο  μέσα στην γη, με κρέας και λαχανικά. Μετά το δείπνο, θα απολαύσουμε την παραδοσιακή μουσική κάτω από το φως του φεγγαριού και των αστεριών.

ΜΕΡΑ 4

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Πολύ πρωί, όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου στην έρημο και προαιρετική βόλτα με καμήλες! Πρωινό σε μπουφέ αραβικού τύπου. Σήμερα θα γνωρίσουμε την εντυπωσιακή κόκκινη έρημο, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και μας προκαλεί να διεισδύσουμε βαθιά μέσα. Με τζιπ 4Χ4 θα διασχίσουμε την κόκκινη έρημο, όπου θα ζήσουμε μία απρόσμενη περιπέτεια μέσα στην καταπληκτική  αυτή γωνιά της γης. Θα μεταβούμε σε καταυλισμό Βεδουίνων, όπου θα έχουμε συνάντηση μαζί τους, προσφέροντας μας το παραδοσιακό τσάι και προσπαθώντας να μας πουλήσουν από σουβενίρ μέχρι και κόκκινη άμμο, λέγοντας ότι είναι κατάλληλο για το «βάψιμο των γυναικών». Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της επίσκεψής μας στο μοναδικό αυτό μέρος, θα επιστρέψουμε και πάλι στον καταυλισμό, αφού έχουμε αποθηκεύσει  πολλές φωτοστιγμές. Το απόγευμα θα φθάσουμε στον καταυλισμό μας, όπου θα ξεκουραστούμε και εν συνεχεία θα απολαύσουμε αυτή την φορά την δύση του ηλίου στην έρημο. Παραδοσιακό δείπνο και πάλι μαγειρεμένο μέσα στην γη, διασκέδαση και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΑΚΑΜΠΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό αραβικού τύπου και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Άκαμπα, όπου βρισκόταν το στρατηγείο του Λόρενς της Αραβίας, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας.  Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την Ερυθρά θάλασσα την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, διέσχισε ο Μωυσής με τον λαό του κυνηγημένος από τον στρατό της Αιγύπτου, αφού άνοιξε με το ραβδί του τα νερά στη μέση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλία της Νεκράς Θάλασσας, που βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη, όσον αφορά την ξηρά, φτάνοντας έως και 450 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Το νερό της Νεκράς θάλασσας φημίζεται για τις ιαματικές του ιδιότητες. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΜΑΔΗΒΑ – ΝΕΒΩ – ΑΜΜΑΝ

Πρωινό και στη συνέχεια  αναχώρηση για την Μαδηβά, την πόλη με την πληθώρα μωσαϊκών από την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Αραβική εποχή. Το πιο φημισμένο είναι ο Χάρτης της Μαδηβά του 6ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος αναπαριστά τους ευρύτερους Αγίους Τόπους και αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο ψηφιδωτό με γεωγραφική αναπαράσταση στον κόσμο και διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν, θα ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεβώ με την θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς θάλασσας και πολύ μακρύτερα της Ιερουσαλήμ. Εδώ, ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη Της Επαγγελίας και άφησε την τελευταία του πνοή. Το όρος Νεβώ είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια Βυζαντινών Ναών του 4ου & 6ου αιώνα, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αμμάν. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ROYAL JORDANIAN
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ROYAL JORDANIAN
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ / ΜΝΗΜΕΙΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ / ΜΝΗΜΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.
 • Φόροι Αεροδρομίων.
 • Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Βίζα Ιορδανίας.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Αμμάν στο ξενοδοχείο 4* Sandy Palace (ή παρόμοιο), δὐο (2) διανυκτερεύσεις σε Luxury Camp στο Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) και μια (1) διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο Grand East 4*.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά.
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4οχήματα στην έρημο του Ουάντι Ραμ.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Ποτά, τηλεφωνήματα, αναψυκτικά/νερά.
 • Φιλοδωρήματα 30€
 • Χρήση άμαξας στην Πέτρα, αν χρειασθεί (περίπου 20€ ανα άτομο)
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
 • Τα Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ιορδανία (περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ| ROYAL JORDANIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ RJ 131 09:25 11:50
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | ROYAL JORDANIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ RJ 132 13.35 15.45

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

28/10 7

4*

925€

+170€