ΟΜΑΝ - ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ - ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

ΑΠΟ 1495€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
Oman Air
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΣΑΛΑΛΑ

Αναχώρηση τα ξημερώματα μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τα βάθη της αραβικής χερσονήσου και την πανέμορφη όαση του Σαλαλά στη νοτιοδυτική γωνιά της χώρας. Άφιξη το πρωί στο αεροδρόμιο του Σαλαλά και μετά από τις διαδικασίες της βίζας και της παραλαβής των αποσκευών, μεταφορά στην πόλη. Ξεκινάμε για την εξερεύνηση του ανατολικού Σαλάχ. Περνάμε από το Παλάτι Αλ Χούσν, θερινή κατοικία του σουλτάνου και συνεχίζουμε για τα όρη Γκάρα, εκεί που λέγεται πως βρισκόταν το Παλάτι της κραταιής Βασίλισσας του Σαβά η οποία ήλεγχε το εμπόριο του λιβανιού!

Επόμενη στάση μας το Μιρμπάτ όπου βρίσκεται ο τάφος του Μπιν Αλί και το χωριό Τάκα με την πανέμορφη παραλία. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη δυτική πλευρά του Σαλαλά και θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα δένδρα που παράγουν το ξακουστό λιβάνι. Μεταξύ των ιστοριών που θα ακούσουμε είναι κι αυτή των «Μάγων» με τα Δώρα που προμηθευτικών αυτό το πανάκριβο και μοναδικό προϊόν πολυτελείας της εποχής εκείνης και ξεκίνησαν να το πάνε δώρο στο νεογέννητο βασιλιά στη Βηθλεέμ ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία ενός αστεριού. Λίγο πιο κάτω μας περιμένει η απόκρημνη ακτή Μουγκσαϊλ. Η τοπογραφία με τα βράχια κυριολεκτικά να ξεφυτρώνουν μέσα από το νερό καθώς και οι «τρύπες» που πετούν με πίεση το ορμητικό νερό της θάλασσας.

ΜΕΡΑ 2

ΣΑΛΑΛΑ - Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΟΥΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στην έρημο Αλ Νέτζ. Με τζιπ 4Χ4 προσεγγίζουμε την χαμένη πολιτεία Ουμπάρ, που είχε τη φήμη του πιο αφιλόξενου μέρους του πλανήτη μια που η ίδια η έρημος Ραμπ Αλι Καλί «κατάπιε» την ίδια την πόλη και που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε «Ατλαντίδα της Ερήμου»!

Στη συνέχεια μας περιμένει η μαγεία των απάτητων αμμόλοφων του Empty Quarter. Η μέρα μας θα κλείσει με το Wadi Dawka, και αυτό υπό την αιγίδα της UNESCO, μια που πρόκειται για το μέρος που φύονται τα περισσότερα άγρια δένδρα Boswellia sacra, που παράγουν το λιβάνι!

ΜΕΡΑ 3

ΣΑΛΑΛΑ - ΚΑΣΑΜΠ

Πρωινή πτήση μέσω Μάσκατ για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που έπλεαν στην περιοχή. Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδ του Μουσαντάμ όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο- σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική.

ΜΕΡΑ 4

ΚΑΣΑΜΠ - ΜΑΣΚΑΤ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα του Ομάν. Γνωστή από τις αρχές του 1ου αιώνα ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι, το Μάσκατ αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων στο Παρελθόν. Κατακτήθηκε από τους Πέρσες και ηγεμονεύθηκε από την Πορτογαλική Αυτοκρατορία. Εμείς με την άφιξή μας θα πάμε στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο «ντόου».

ΜΕΡΑ 5

ΜΑΣΚΑΤ

Μετά το πρωινό η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης με πρώτο σταθμό το Μεγάλο τζαμί με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Η γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει με ελεύθερο χρόνο στα σουκ της πόλης για να ολοκληρώσετε τις αγορές των αναμνηστικών σας.

ΜΕΡΑ 6

ΜΑΣΚΑΤ - ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζβα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σουκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπάια, διάσημη για το περίφημο κάστρο της το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά καθώς και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, λόγος για τον οποίο η Unesco την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΜΕΡΑ 7

ΜΑΣΚΑΤ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος έως το μεσημέρι που μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ OMAN AIR
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ OMAN AIR
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* / 4*SUP
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* / 4*SUP
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με πτήσεις της Oman Air
 • Ξενοδοχεία 4* & 4*sup 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. mουσεία)
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 695€
 • Ποτά - αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Αχθοφορικά & φιλοδωρήματα
 • Βίζα εισόδου στο Ομάν (περίπου 60€) η οποία εκδίδεται και πληρώνεται με την άφιξη
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.

Δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων διαβατηρίου χωρίς γυαλιά οράσεως, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

7 ΗΜΕΡΕΣ | 22/12
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΚΑΤ WY 194 00:20 07:30
ΜΑΣΚΑΤ - ΣΑΛΑΛΑ WY 903 08:50 10:25
ΣΑΛΑΛΑ - ΜΑΣΚΑΤ WY 902 04:45 06:25
ΜΑΣΚΑΤ - ΚΑΣΑΜΠ WY 931 07:40 08:45
ΚΑΣΑΜΠ - ΜΑΣΚΑΤ WY 932 09:35 10:40
ΜΑΣΚΑΤ - ΑΘΗΝΑ WY 193 15:35 19:50
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
LEVATIO HOTEL MUSCAT
ΜΑΣΚΑΤ
Levatio Hotel Muscat
MILLENNIUM RESORT SALALAH
ΣΑΛΑΛΑ
Millenium Resort Salalah
ATANA MUSANDAM RESORT
ΚΑΣΑΜΠ
Atana Musandam Resort