ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΑΠΟ 2495€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ 24/2
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΗ 9, 30/3

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και μετάβαση στο Περλ (Pearl/Perlan), με το πλανητάριο και το μουσείο, στο λόφο πάνω από την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - «ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» - ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Μετά το πρωινό θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα του «Χρυσού Κύκλου». Θα επισκεφθούμε το Θίνγκβελιρ (Thingvellir, Þingvellir) με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (Alþingi 930 μ.Χ.), βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Θα δούμε το Μεγάλο Πίδακα (Geyser/Geysir), όπου θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30μ. Συνεχίζουμε με τον καταρράκτη Gullfoss, το Χρυσό Καταρράκτη, τον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjökull), όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε αυτόν και να κάνουμε βόλτα με Snowmobiles για μια περίπου ώρα (καιρού επιτρέποντος). Συνεχίζουμε για την περιοχή του νότιου τμήματος του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και αν είμαστε τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) με το περίφημο Northern Lights Hunting (κυνήγι Βόρειου Σέλας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ - ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ - «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ» - ΣΒΙΝΑΦΕΛΣ - ΒΑΤΝΑ - ΒΑΤΝΑΓΙΟΓΚΟΥΛ

Πρωινό και ξενάγηση στο νότιο τμήμα της χώρας. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ (Skaftafell), τους παγετώνες Σβίναφελς (Svinafelsjokull) και Βάτνα (Vatnajokull) και την παγωμένη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον (Jökulsárlón), που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull. Θα δούμε τη «Διαμαντένια Παραλία», μια μαύρου χρώματος αμμουδιά ηφαιστειακής προέλευσης με μπλε, διαφανή και λευκά κομμάτια πάγου, που αποσπάστηκαν από τον παγετώνα Breidamerkurjokull. Συνεχίζουμε με την εκκλησία Hofskirkja, η στέγη της είναι καλυμμένη με χλοοτάπητα, μια τεχνική που δημιουργήθηκε για την προστασία των ανθρώπων και των ζώων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Θα ακολουθήσει περιήγηση εντός του σπηλαίου του παγετώνα Βάτναγιογκουλ (καιρού επιτρέποντος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, μετά το δείπνο, θα βγούμε για το «κυνήγι» του Βόρειου Σέλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΒΙΚ - ΡΕΪΝΙΣΦΙΑΡΑ - DYRHOLAEY - SOLHEIMA - ΒΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Βικ με τη Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα (Reynifsjara), με την ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους πολυεδρικούς πετρώδεις σχηματισμούς. Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα από το Dyrholaey View Point, στα ανατολικά οι σχηματισμοί μαύρης λάβας Ρεϊνισντρανγκάρ (Reynisdrangar) μέσα στη θάλασσα, τα τρία τρολς, στα βόρεια ο παγετώνας Μύρνταλ (Mýrdalsjökull) και στα δυτικά η μαύρη ακτογραμμή. Μπροστά από τη χερσόνησο υπάρχει μια τεράστια μαύρη αψίδα λάβας που υψώνεται στη θάλασσα, στην οποία οφείλει το όνομά της (Dyrholaey). Ο βράχος διαμορφώθηκε από τη δύναμη των κυμάτων που συντρίβονται πάνω του, σχηματίζοντας μια μεγάλη τρύπα περίπου στο κέντρο του. Τέλος, θα δούμε τον επιβλητικό παγετώνα Sólheima (Sólheimajökull) με τους μοναδικούς σχηματισμούς μπλε και μαύρου χρώματος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, ξανά μετά το δείπνο, θα βγούμε για το «κυνήγι» του Βόρειου Σέλας. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 5

ΒΙΚ - ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ - ΣΕΛΓΙΑΛΑΝΤΣΦΟΣ - BLUE LAGOON - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό και αναχωρούμε για τους καταρράκτες Σκόγκαφος (Skógafoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο στο οποίο δημιουργήθηκε η Blue Lagoon, με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις. Συνεχίζουμε για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία Χάλγκριμσον (Hallgrimskirkja), που το σχέδιό της θυμίζει βουνό λάβας, το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, το Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό. Συνεχίζουμε με την κεντρική εμπορική λεωφόρο, τη μικρή έπαυλη Χόφδι (Höfði) του 1909, στην οποία το 1986 έλαβε χώρα η συνάντηση Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ που σήμανε το τέλος του ψυχρού πολέμου, το γραφικό λιμάνι, το εντυπωσιακό Μέγαρο Μουσικής και Συνεδριακό Κέντρο Χάρπα (Harpa), τα κυβερνητικά κτίρια, τα πολύχρωμα σπίτια, τις πλατείες κ.ά. Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία με το FlyOver Iceland, ένα εικονικό ταξίδι πάνω από τα βουνά, τους παγετώνες και τα ενεργά ηφαίστεια, μπροστά σε μια σφαιρική οθόνη 20μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN/ICELAND AIR
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN/ICELAND AIR
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
3 ΔΕΙΠΝΑ
3 ΔΕΙΠΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέικιαβικ - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Aegean/Iceland Air
 • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (3 Ρέικιαβικ, 3 Νότιο τμήμα)
 • Πρωινό καθημερινά (5 πρωινά & 1 box)
 • 3 δείπνα στα ξενοδοχεία του Νότου
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Εισιτήριο εισόδου στο Περλ και στο FlyOver
 • Εισιτήριο εισόδου στο Blue Lagoon με δωρεάν παντόφλες και πετσέτες, προσφορά του γραφείου μας
 • «Κυνήγι» του Βόρειου Σέλας
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 690€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η παρατήρηση φυσικών και άλλων φαινομένων (Βόρειο Σέλας κλπ.) είναι άμεσα συνδεδεμένο από τις καιρικές συνθήκες (ορατότητα, καθαρός ουρανός κλπ.).
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ