ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ - ΧΩΡΑ ΒΑΣΚΩΝ

ΑΠΟ 1690€

ΣΥΝΟΨΗ

13 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 16/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Πρωινή πτήση στη Μασσαλία. Επίσκεψη στη Βασιλική «Notre Dame de la Garde», με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και την θέα στην πόλη και στο λιμάνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Vallon des Auffres στις εκβολές του ποταμού Ροδανού και θα καταλήξουμε στη Μονή του Αγίου Βίκτωρος (11ος αιώνας) που είναι η είσοδος του παλιού λιμανιού. Ακολουθώντας τη διάσημη λεωφόρο της La Canebière, όπου βρίσκεται και το παλάτι Longchamp με την κρήνη του και στεγάζει την πινακοθήκη της πόλης θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και απόγευμα είναι ελεύθερο.

ΜΕΡΑ 2

ΑΡΛ - ΑΒΙΝΙΟΝ - ΝΙΜ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρλ χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν, διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Ολοκληρώνουμε με επίσκεψη των σημαντικότερων ρωμαϊκών και χριστιανικών μνημείων της γειτονικής Νιμ. Επιστροφή στην Μασσαλία, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μονπελιέ. Θα κάνουμε στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα περιηγηθούμε πεζή γύρω από την πλατεία της Κωμωδίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Περπινιάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 4

ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη πόλη η οποία αποτελείται από ένα λαβύρινθο στενών δρόμων γεμάτο ζωή. Θα επισκεφθούμε το «Παλάτι των Βασιλιάδων», το καλύτερο δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη τη Γαλλία. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την οχυρωμένη Καρκασόν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Πρωινό και ξενάγηση στην παλιά πόλη, στα αρχιτεκτονικά μνημεία και τα μουσεία εντός των τειχών. Θα δείτε το Château Comtal, το μουσείο που αφορά στα έργα αναστήλωσης της παλιάς πόλης και φυσικά τα επιβλητικά τείχη της. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Αναχώρηση για την Τουλούζη όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ΜΕΡΑ 6

ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΜΠΙΑΡΙΤΖ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε μία σύντομη βόλτα στην πλατεία του Καπιτωλίου, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στην Μπαγιόν και την Μπιαρίτζ και από εκεί θα περάσουμε τα σύνορα με την Ισπανία. Άφιξη στη χώρα των Βάσκων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σεμπαστιάν. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο στη χώρα των Βάσκων. Σήμερα με τη βοήθεια τοπικού ξεναγού θα ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της στην «Πάρτε Βιέχα» δηλαδή παλιά πόλη, στην περιοχή Centro Romantico με τα κομψά κτίρια και τέλος στη Λα Κόντσα, την παραλιακή λεωφόρο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Ενυδρείο της πόλης στη Δυτική Άκρη της χερσονήσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 8

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΠΑΜΠΛΟΝΑ - ΒΙΤΟΡΑ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη Παμπλόνα, γνωστή από τις Ταυρομαχίες, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο. Κορυφαίο αξιοθέατο ο Καθεδρικός ναός και το Μουσείο Diocesano. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Βάσκων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 9

ΒΙΤΟΡΙΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΑΤΑΝΤΕΡ - ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΔΕΛ ΜΑΡ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μπιλμπάο όπου και θα γίνει ξενάγησή στην παλιά πόλη, στις όχθες του ποταμού Nέρβιον. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό Ναό του Σαντιάγκο, την Πλάθα Nουέβα και τον μνημειώδη ναό Mπεγόνια, που αποτελεί τον προστάτη της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο Γκουγκενχάιμ που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αναχώρηση για το Σανταντέρ την πρωτεύουσα της επαρχίας Καντάμπρια και το γραφικό χωριό Σαντιλιάνα δελ Μαρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 10

ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΔΕΛ ΜΑΡ - ΟΒΙΕΔΟ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αλταμίρας όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την προϊστορική σπηλιά της Αλταμίρας. Αναχώρηση για το Οβιέδο πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αστούριας. Νωρίς το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
ΜΕΡΑ 11

ΟΒΙΕΔΟ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη δυτικότερη πόλη της Ισπανίας την Λα Κορούνια. Ξενάγηση στο ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη νότιο ανατολική πλευρά της Ιβηρικής, το Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 12

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο. Στην κεντρική πλατεία Ομπραντόιρο θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και τις γειτονικές πλατείες Κιντάνα, Αζαμπατσέρια και Πλατερίας. Απόγευμα ελεύθερο.
ΜΕΡΑ 13

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - ΒΙΓΚΟ - AΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Βίγκο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4*, 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4*, 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
 • 12 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* (2 Μασσαλία , 1 Περπινιάν, 1 Καρκασόν, 1 Τουλούζη, 2 Σαν Σεμπαστιάν, 1 Βιτόρια Γκαστέις, 1 Σαντιγιάνα δελ Μαρ, 1 Οβιέδο, 2 Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 470€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr