ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΑΠΟ 1790€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 14, 28/7, 4, 18/08
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 15/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΣΛΟ - ΜΠΟΝΤΕ

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπόντε στη βόρεια Νορβηγία. Πρόκειται για ένα λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, κάποτε ψαροχώρι που βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για τα το αρχιπέλαγος τω νησιών Λοφότεν. Οι μέρες αυτή την εποχή είναι μεγάλες κι έτσι το βραδάκι μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι παγωμένης τοπικής μπύρας σε κάποιο μπαρ της προκυμαίας.

ΜΕΡΑ 2

ΜΠΟΝΤΕ - ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ

Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στο πλοίο με κατεύθυνση τα Νησιά Λοφότεν! Ταξιδεύοντας δυτικά αντικρύζουμε το αρχιπέλαγος των νησιών να απλώνεται στην βόρεια θάλασσα. Το ζεστό ρεύμα του κόλπου του Μεξικού που ανεβαίνει βόρεια και λιώνει τους πάγους της αρκτικής μετριάζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες, χαρίζει την γαλήνη των θαλασσών που είναι απαραίτητη για να καθρεφτιστούν στα νερά τους οι 400 εκατομμυρίων χρόνων ορεινοί κώνοι που απαρτίζουν τα νησιά της. Τα νησιά Λοφότεν είναι τα πετράδια της Νόρλαντ! Ένας παράδεισος για φυσιολάτρες, φωτογράφους αλλά και ταξιδευτές που παρέα με τα πολυπληθή θαλασσοπούλια έχουν την τύχη να αντικρύσουν αυτές τις εσχατιές της Ευρώπης που κάποτε μόνο ναυτικοί προσέγγιζαν στις «γραμμές των οριζόντων» όπως λέει κι ο ποιητής Νίκος Καββαδίας στο ποίημά του «Πιλότος Νάγκελ». Εμείς ακολουθώντας την οδική ραχοκοκαλιά των νησιών από νότο προς βορρά θα περάσουμε από γέφυρες, μικρούς γραφικούς όρμους και φιόρδ, θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Ρέινε πάνω σε πασσάλους, στη μέση του νησιωτικού συμπλέγματος των Λοφότεν, και θα σταματήσουμε στο Lofotr Viking Museum. Το ιστορικό μουσείο που δημιουργήθηκε ύστερα από χρόνια έρευνας αλλά και αρχαιολογικής ανασκαφής ενός χωριού των Βίκινγκ στο νησί Vestvågøya αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να καταλάβει κανείς την ιστορία αλλά και τις ιδιαιτερότητες των νησιών. H μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ! Στη διαδρομή μας προς την πρωτεύουσα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε βουνά να γλύφουν την επιφάνεια της θάλασσας και ψαροχώρια να ξεπροβάλουν στους μυχούς των φιόρδ με τα χρωματιστά σπιτάκια τους γαντζωμένα στα βράχια. Τελικός μας προορισμός το Svolvaer στο νησί Ωστβαγκόγια. Το απόγευμα βόλτα στη μικρή πολίχνη με το λιμάνι των ψαράδων.

ΜΕΡΑ 3

ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΑΛΑΙΝΩΝ/ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ)

Πρωινό και θα διατρέξουμε το βόρειο κομμάτι των νησιών μέχρι το Andenes, το διοικητικό κέντρο του δήμου Andøy που βρίσκεται στην περιοχή Vesterålen στη βόρεια Νορβηγία. Θεωρείται ο βορειότερος οικισμός του νησιού Andøya στα Βεστεράλεν. Θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντώνται σε αφθονία στον Βόρειο Ατλαντικό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή φάρμα Ταράνδων που εδώ και 150 χρόνια ανήκει σε μία οικογένεια Σάμι, οι οποίοι διατηρούν την παράδοσή τους και θα μας μυήσουν στην κουλτούρα τους. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα όμορφα αυτά ζώα και να μάθουμε για τη θέση που είχαν στην κοινωνία των Σάμι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ - ΝΗΣΙ SENJA - ΤΡΟΜΣΟ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την πορεία μας ακόμα πιο βόρεια με προορισμό το Τρόμσο, 400 χλμ. πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Με φέρι θα περάσουμε από το Άντενες στο Γκρίγιεφγιορδ. Τα δάση, τα φιόρδς και οι ορεινοί όγκοι της περιοχής διαθέτουν ονειρική ομορφιά. Με ακραίες συνθήκες φωτός όλο το χρόνο, ο ουρανός της πόλης είτε λάμπει από το Βόρειο Σέλας, είτε φωτίζεται από τον ήλιο του μεσονυκτίου! Ενδιάμεσα θα διασχίσουμε το νησί Senja, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Νορβηγίας, μια από τις πιο όμορφες και ήρεμες περιοχές της χώρας, με έντονη φυσική ομορφιά! Τελική μας κατεύθυνση το Τρόμσο. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στο νησί Τρουμσέα κι ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 35.000 κατοίκους. Το Τρόμσο είναι μία ακμάζουσα και ζωντανή πόλη που πέρα από το εμπόριο των πολύτιμων μετάλλων και την αλιεία του Μπακαλιάρου έχει και το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Σκανδιναβίας με ειδικευμένα τμήματα για την Αρκτική γεωλογία και φύση. Ως «πρωτεύουσα» της Αρκτικής αποτελεί το ορμητήριο για πολλές δραστηριότητες και εξορμήσεις. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Απογευματινή λοιπόν βόλτα σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του Νορβηγικού Βορρά με θέα στη βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

ΜΕΡΑ 5

ΤΡΟΜΣΟ - ΑΛΤΑ

Η σημερινή διαδρομή, γύρω από δαντελωτές παραλίες κατά μήκος των κόλπων και του Fjord Lyngen θα μας μεταφέρει από την πρωτεύουσα του νορβηγικού Βορρά, Τρόμσο στο υπήνεμο φιόρδ της Άλτα. Μια περιοχή που εδώ και εκατομμύρια χρόνια υπήρξε σταυροδρόμι των ανθρώπινων μετακινήσεων. Η επίσκεψη του υπαίθριου μουσείου της περιοχής με τις βραχογραφίες από τη νεολιθική εποχή, μοναδικές μαρτυρίες για τους αρχαίους κατοίκους της Σκανδιναβίας αποτελεί μία από τις ξεχωριστές εμπειρίες του ταξιδιού μας. Κορυφαίο επίσης αξιοθέατο ο καθεδρικός της πόλης με «φουτουριστική» αρχιτεκτονική. Το βράδυ απολαύστε το μοναδικό φαινόμενο του Ήλιου του μεσονυκτίου, ορατό τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΜΕΡΑ 6

ΑΛΤΑ (ΧΟΝΙΓΚΣΒΑΓΚ - ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ)

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε βόρεια, μέσα στην Αρκτική Ζώνη για το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται πάνω στο νησί Μαγκερέϋ και στην κωμόπολη του νησιού Χόνιγκσβογκ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, Χόνιγκσβαγκ με τα όμορφα μικρά μαγαζάκια του. Θα περάσουμε ακόμη από το μικρό ψαροχώρι Repvag, και τη μικρή αλλά πολύ γραφική πόλη Russenes πάνω στο Smorfjord! Στη συνέχεια μάς περιμένει μία σπάνια ταξιδιωτική απόλαυση αφού θα κατευθυνθούμε στο σημείο που βρίσκεται το «περίπτερο» του Βόρειου Ακρωτηρίου, στις 71ο 10΄, 21΄΄ Βόρειο Γεωγραφικό Πλάτος. Περιλαμβάνεται η είσοδος στο χώρο και ποτό καλωσορίσματος! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άλτα.
ΜΕΡΑ 7

ΑΛΤΑ - ΟΣΛΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχωρούμε νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση για το ‘Οσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ και απλωμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, είναι η παλαιότερη από τις βόρειες πρωτεύουσες και η ξενάγηση μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα μνημεία, ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική πόλη 500 χιλιάδων κατοίκων που ιδρύθηκε το 1048, από τον βασιλιά Χάραλντ και το όνομά της σημαίνει “Τα λιβάδια των Θεών”. Στην οδό Καρλ Γιόχαν χτυπάει ο σφυγμός της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια όπως ο καθεδρικός ναός, το πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και φυσικά το παλάτι. Ανεβαίνοντας από το κάστρο «Άκερσους» προς το κέντρο περνάμε από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, όπου απονέμεται κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης και εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακαινισμένες προβλήτες που αποτελούν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης των κατοίκων. Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο μοναδικό «Πάρκο Γλυπτικής Βίγκελαντ» που είναι ένα συγκρότημα υπαίθριας έκθεσης γλυπτών στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Τα γλυπτά «επικεντρώνονται» σε ένα εντυπωσιακό μονόλιθο (Monolitten), στον οποίο 121 γυμνές μορφές αγωνίζονται να φθάσουν στην κορυφή του. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.
ΜΕΡΑ 8

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας αποχαιρετούμε τη Νορβηγία και μέσω ενδιάμεσου σταθμού επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙι:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Austrian Airlines/Lufthansa & 2 εσωτερικές πτήσεις για το βορρά της Νορβηγίας
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 590€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ