ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ

ΑΠΟ 1095€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 3/8, 10/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΣΑΜΠΟΡ - ΤΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Λίγηρα (Loire), με πρώτο μας σταθμό το κάστρο αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Σαμπόρ (Chambord) με τα 440 δωμάτια και τα 365 τζάκια - το μεγαλύτερο στην Κοιλάδα του Λίγηρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τουρ. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΤΟΥΡ - ΣΕΝΟΝΣΩ - ΑΜΠΟΥΑΖ - ΤΟΥΡ

Πρωινό και ακολουθεί περιπατητική γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Κάστρο Σενονσώ (Chenonceau), ένα ακόμα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Συνεχίζουμε για να εξερευνήσουμε το κυρίαρχο αναγεννησιακό στυλ του Κάστρου του Αμπουάζ (Château d ‘Amboise) στην κοιλάδα του Λίγηρα της Γαλλίας. Η θέση του ψηλά πάνω από τον ποταμό Λίγηρα το καθιστά εμφανές από αρκετά μεγάλη απόσταση καθώς οδηγείτε κατά μήκος των δρόμων στην όχθη του ποταμού. Μια περιήγηση θα σας οδηγήσει μέσα από τα υπόγεια περάσματα και τους πύργους του κάστρου. Επιστροφή στην Τουρ και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό ιστορικό της κέντρο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΤΟΥΡ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ

Πρωινή αναχώρηση για την Βρετάνη, με πρώτο μας σταθμό ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας. Συνεχίζουμε για το Σαιν Μαλό, ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο του σήμερα και κέντρο πειρατείας του χθες, με το ιστορικό λιμάνι, τα παράξενα γρανιτένια δρομάκια, τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια κλπ. Αφού περιηγηθούμε πεζοί στα αξιοθέατά του, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΠΑΓΙΕ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ - ΚΑΕΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από τη Καέν κάνοντας μια πρώτη σύντομη στάση στη πόλη Κανκάλ για περίπατο και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε αρχικά την ιστορική πόλη του Καλβαντός, τη Μπαγιέ (Bayeux), που διαρρέεται από τον ποταμό Ορ (Aure). Έχοντας υποστεί τις μικρότερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νορμανδίας κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το ιστορικό της κέντρο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Καθεδρικός ναός με βιτρώ που απεικονίζουν τις ηρωικές πράξεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Το κυριότερο όμως αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη και μοναδική στο είδος της μεσαιωνική ταπισερί (διαστάσεων 70,4x0,5 μέτρων), στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1512 μορφές ανθρώπων και ζώων (ακόμα και μύθοι του Αισώπου). Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραλίες της απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944: είναι η περίφημη D-Day, που αποτελεί την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (ρίψη αλεξιπτωτιστών και απόβαση περίπου 160.000 στρατιωτών από τη θάλασσα, μόνο εκείνη την ημέρα). Οι πέντε παραλίες έχουν τα κωδικά ονόματα Σουόρντ (Sword: Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno: Καναδοί), Γκολντ (Gοld: Άγγλοι), Ομάχα, Γιούτα (Omaha, Utah: Αμερικάνοι). Ξεκινάμε από την Ομάχα και συνεχίζουμε με την Αρομάνς (Arromanches) στην ακτή της απόβασης Γκολντ, όπου θα παρακολουθήσουμε μία 40λεπτη προβολή. Συνεχίζουμε με το Point du Hoc, όπου θα δούμε γερμανικά πυροβολεία, την Κολεβίλ Συρ Μερ (Coleville Sur Mer) με το αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς και το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise) στην χερσόνησο Κοτεντέν, όπου προσγειώθηκαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές το βράδυ 5-6 Ιουνίου 1944 - μπροστά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα κυκλικό κολωνάκι που σημαδεύει την έναρξη του "Δρόμου της Ελευθερίας" (Voie de la Liberté) με την ένδειξη "km 0" (Χιλιόμετρο Μηδέν). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Καέν και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΕΝ - ΜΠΕΒΡΟΝ ΕΝ ΑΖ - ΝΤΩΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΟΝΦΛΕΡ - ΠΑΡΙΣΙ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με την περιήγηση μας στη Καέν. Συνεχίζουμε για τη γραφική Beuvron-en-Auge κι αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ με την αρχοντική Κορνίς, τη διπλανή δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, καθώς και τη μοναδική Ονφλέρ, με τον μικρό μεσαιωνικό πύργο και το γραφικό της λιμανάκι αντικριστά στην Χάβρη. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Παρίσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΠΑΡΙΣΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Ομονοίας, τα Ηλύσια Πεδία, την Αψίδα του Θριάμβου, την Όπερα, τον Πύργο του Άιφελ, την Παναγία των Παρισίων κ.ά. και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με την Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου κλπ., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της περιήγησης μας σας κάνουμε ΔΩΡΟ!!! μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Σηκουάνα! Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φημισμένα παριζιάνικα καμπαρέ (Μουλέν Ρουζ, Λίντο, Παραντίς, Λάτιν κ.ά.).

ΜΕΡΑ 7

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερη χρόνος για βόλτες, ψώνια, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα. Απολαύστε τον περίπατό σας στα πάρκα της πόλης, επισκεφθείτε την Παναγία των Παρισίων, ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ, περιπλανηθείτε στην μποέμ συνοικία της Μονμάρτρης με τα γραφικά δρομάκια, επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Gallerries Lafayette και Printemps, απολαύστε έναν γαλλικό καφέ στο "Avenue" ή στο περίφημο Cafe de la Paix. Μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το απόγευμα και πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4*
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
ΠΡΩΙΝΟ
 
Πρωινό
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων - Χωρίς προαιρετικά
Ξεναγήσεις
ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός / Συνοδός
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Παρίσι - Αθήνα με Aegean Airlines
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* / 4* (2Τουρ, 1 Σαιν Μαλό, 1 Καέν, 2 Παρίσι)
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου 165€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται, δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
7 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ A3 610 08:35 11:10
ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ A3 615 20:45 00:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND HOTEL DE TOURS
ΤΟΥΡ
Kolovare-Hotel
HOTEL DE L’UNIVERS
ΣΕΝ ΜΑΛΟ
Rose-Garden-Palace
LE MERIDIEN ETOILE
ΠΑΡΙΣΙ
le-gran-hotel-tours-facade-bureau