ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

ΑΠΟ 2250€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 17/7, 2, 14/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πτήση για τη Δανία. Άφιξή στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης η οποία είναι παραθαλάσσια, με τη διαφορά ότι η παραλία δε βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στη μέση της. Ξεκινάμε από την πλατεία Δημαρχείου, περνάμε από το “Tivoli”, από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης και κατευθυνόμαστε προς το παλάτι “Amalienborg”, τον Καθεδρικό Ναό και το σύγχρονο κτίριο της Όπερας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα σας στο κέντρο, στα γραφικά κανάλια και στο παλιό λιμάνι Nyhavn ή στο πάρκο Τίβολι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (VAGAR ISLAND)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα νησιά Φερόε, στη νορβηγική θάλασσα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Βάγκαρ πάνω στο ομώνυμο νησί στα δυτικά του αρχιπελάγους. Τελικός μας προορισμός η πρωτεύουσα Τόρσχαβν στο νησί Στρεϊμόι. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Βουλή (Τίνγκανες), τον Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 3

EYSTUROY - BORDOY ISLANDS - VESTMANNA (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί εξερεύνηση του νησιού Στρεϊμόι, του μεγαλύτερου σε έκταση (373τ.χμλ.) και πληθυσμό (25.000 κάτοικοι) νησιού του αρχιπελάγους. Θα διασχίσουμε τις ανατολικές ακτές του νησιού με τελικό προορισμό το χωριό Σάκσουν. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες Foosa. Ανάλογα με τον όγκο νερού το πλάτος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε για το νησί Εστουρόι. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και χωρίζεται από το Στρεϊμόι με έναν στενό πορθμό. Στις βόρειες βασαλτικές ακτές του βρίσκεται το χωριό Gjogv. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα, διάρκειας 1,5 ώρας, στους θαλάσσιους βράχους Vestmanna. Η κρουαζιέρα ξεκινά από το λιμάνι Vestmanna, σε ένα γραφικό ψαροχώρι με εντυπωσιακή θέα, γεμάτο ψαρόβαρκες που ανήκουν στους ντόπιους κατοίκους. Επιστροφή στο Τόρσχαβν για δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ MYKINES

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις δυτικές ακτές του νησιού Στρεϊμόι. Εκεί θα απολαύσουμε μία κρουαζιέρα στις βραχώδεις ακτές με επιβλητικά βασαλτικά τοπία. Τελικός προορισμός το νησί Μίκινες, το δυτικότερο νησί του αρχιπελάγους και μοναδικό καταφύγιο πουλιών. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αρκτικά θαλασσοπούλια όπως Μυχούς, Υδροβάτους, Σούλα, Τριδάκτυλους γλάρους, Θαλασσοκόρακες, Φρατέρκουλα και Κέπφους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Τρόσχαβν. Στην επιστροφή μας προς το Τόρσχαβν θα κάνουμε στάση στους καταρράκτες Μουλαφόσουρ. Ο καταρράκτης πέφτει από ύφος 30 μέτρων κατευθείαν στον ωκεανό. Διπλά ακριβώς βρίσκεται και το γραφικό χωριό Γκασαντάλουρ όπου θα επισκεφθούμε. Στάση στην εκκλησία στο Σανταβαγκούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 5

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΟΝΤΕΝΣΕ - KΟΛΝΤΙΝΓΚ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κοπεγχάγη. Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να ξεκινήσουμε για το νησί Φούνεν διασχίζοντας τη μεγάλη κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τα νησιά Ζέλαντ και Φούνεν και έχει ύψος 250μ. και μήκος 7 χιλιόμετρα. Επόμενή μας στάση η Όντενσε, η γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια καθώς και το Μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Συνεχίζουμε για τη περιοχή Κόλντινγκ, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Koldingfjord.

ΜΕΡΑ 6

ΚΟΛΝΤΙΝΓΚ - ΡΙΜΠΕ - ΛΟΦΟΣ HIMMELBJERGET - ΑΑΡΧΟΥΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ‘Ααρχους, στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με την «καλλιτεχνική» φυσιογνωμία. Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε το Ρίμπε, τη παλαιότερη πόλη της Δανίας που είναι γεμάτη ιστορία και τέχνη. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο λόφο Himmelbjerget, που υψώνεται 147 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ότι το Himmelbjerget έγινε γνωστό μέρος οφείλεται στον Δανό ποιητή St. Blicher. Η ιστορία λέει ότι μια καλοκαιρινή μέρα του 1838 κάποιοι μαθητές, που ήταν σε μια περιήγηση με τα πόδια, ανέβηκαν στο λόφο και ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με τη γραφική ομορφιά του τόπου που έγραψαν στον St. Blicher προτείνοντάς του να κάνει μια λαϊκή συνάντηση στο Himmelbjerget. Ο Blicher αποδέχτηκε την ιδέα με ενθουσιασμό και συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους στις συνεδριάσεις του, από τις οποίες η πρώτη πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 1839. Ωστόσο, με τον ενθουσιασμό του ο Blicher ξέχασε να ζητήσει άδεια για τη διεξαγωγή λαϊκών συναντήσεων από τον ιδιοκτήτη του Himmelbjerget, αγρότη P. Ο Nielsen από το Himmelbjerggaarden, και ο ιδιοκτήτης το έκανε λάθος σε τέτοιο βαθμό που ξεκίνησε έναν πραγματικό πόλεμο στις εφημερίδες με τη μορφή επιστολών προς τον εκδότη. Το καλοκαίρι του 1840 ο Δανός βασιλιάς Christian VIII επισκέφτηκε τη Γιουτλάνδη και όταν άκουσε για τη «βεντέτα», παρενέβη και έλυσε το πρόβλημα μισθώνοντας τον Himmelbjerget από τον ιδιοκτήτη. Έτσι, οποιοσδήποτε ήταν ελεύθερος να πάει εκεί, και τελικά το 1871 το Στέμμα απέκτησε έναν τίτλο για την ιδιοκτησία και την απόλυτη ιδιοκτησία. Τελικός μας προορισμός το Άαρχους, μια πόλη με υπέροχους πεζόδρομους και το καλύτερο υπαίθριο μουσείο ιστορίας της Σκανδιναβίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάντε μια βόλτα στο παλιό κομμάτι της πόλης.

ΜΕΡΑ 7

ΑΑΡΧΟΥΣ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΑΘΗΝΑ

Η Δανία απλώνεται πάνω σε εκατοντάδες νησιά και η ακτογραμμή της φτάνει τα 7.314χλμ. Η επιστροφή μας στην πρωτεύουσα θα γίνει με πλοίο. Από το λιμάνι του Άαρχους θα πάρουμε το καράβι για το Odden στο νησί Σγιέλαν. Σημαντικό αξιοθέατο η πόλη Ρόσκιλντ που βρίσκεται στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Σας προτείνουμε βόλτα στο κέντρο και επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό της πόλης, στην κεντρική πλατεία με τους τάφους των βασιλέων της Δανίας. Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, από όπου πετάμε γεμάτοι εικόνες και θαλασσινή αύρα για την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ
ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
 • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* στα Φερόε και 4* σε Κοπεγχάγη και Άαρχους (1 Κοπεγχάγη, 3 Τόρσχαβν, 1 Κόλντινγκ, 2 Άαρχους)
 • Ημιδιατροφή στα Νησιά Φερόε 
 • Πρωινό στη Δανία και ένα μεσημεριανό γεύμα
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές, μεταφορές βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 670€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr