ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕΣ

ΑΠΟ 1895€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Atlantic Airways aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 10, 17, 31/7, 14, 21/8, 4/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΝΗΣΟΣ VAGAR - MULAFOSSUR - TORSHAVN

Άφιξη στο νησί Βάγκαρ όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο των Νήσων. Ξεκινάμε την περιήγηση και κατευθυνόμαστε βόρεια προς το πανέμορφο χωριό Γκασανταλούρ για να δούμε το πιο  εμβληματικό θέαμα, τον μαγευτικό καταρράκτη του Μουλαφοσούρ που πέφτει από έναν καταπράσινο βράχο ύψους 30 μέτρων στη θάλασσα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ένα πλάτωμα απ’ όπου η θέα του καταρράκτη είναι πανοραμική.

Στην επιστροφή μας, και καθοδόν για την πρωτεύουσα Τόρνσχαβν,  θα σταματήσουμε στην λίμνη  Sørvágsvat, την "λίμνη πάνω από τον ωκεανό". Φωλιασμένη σε μια καταπράσινη «λεκάνη» που δημιουργούν οι γύρω λόφοι,  αυτή η λίμνη έγινε διάσημη από την οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργεί,  καθώς  φαίνεται να επιπλέει πάνω από τον ωκεανό.

Άφιξη στο Τόρσχαβν. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΝΗΣΟΣ STREYMOY/TORSHAVN CITY TOUR - OPEN AIR MUSEUM

Kirkjubour - Saksun - Fossa - Tjornuvik

Το Τόρσχαβν είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη εμπορική πόλη του συμπλέγματος  των Νήσων Φερόες με 20.000 κατοίκους. Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από Νορβηγούς  Βίκινγκς, οι οποίοι θεωρούνται και οι πρώτοι έποικοί της, και πήρε το όνομα της από το Νορβηγό θεό του κεραυνού Θόρ (Thor). Είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά ιστορικά μνημεία και παλιά κτίρια, πλατιά σοκάκια και πάρκα. Οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από μικρές κατοικίες με διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Οι περισσότερες από αυτές τις κατοικίες χτίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά θα δείτε και κάποια κτίρια από τον 17ο και 18ο αιώνα.

Για να αποκτήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία της φύσης, του πολιτισμού και της ιστορίας των νησιών, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο όπου, μεταξύ των πολιτιστικών θησαυρών της έκθεσης, θα δούμε ένα αυθεντικό καράβι των Νήσων Φερόες, μια ποικιλία από Εθνικές ενδυμασίες καθώς και ενδιαφέροντα ευρήματα από την εποχή των Βίκινγκ. Λίγο πιο κάτω, σε μια όμορφη καταπράσινη κοιλάδα, στο αγρόκτημα Hoyvíksgarður  θα δούμε το Open Air Museum για να μάθουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι εδώ πριν από εκατοντάδες χρόνια. Μια καλή ευκαιρία να δούμε πως είναι από μέσα τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια με τη βλάστηση στη στέγη τους.

Συνεχίζουμε νότια σε ένα από τα παλαιότερα χωριά των Νήσων Φερόες και σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά, το Kirkjubøur. Στα μεσαιωνικά χρόνια, αυτό το μικρό χωριό ήταν το κέντρο όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της χώρας. Εδώ βρίσκεται το πιο διάσημο μνημείο των Νήσων Φερόες, τα ερείπια του καθεδρικού ναού St. Magnus που χτίστηκε το 1300. Ωστόσο, η σημερινή ενοριακή εκκλησία στο Kirkjubøur είναι ακόμη παλαιότερη, καθώς έχει ιστορία 1000 ετών.

Επόμενη στάση το Saksun, ένα απομακρυσμένο μικρό χωριό στο Βορρά που βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία πάνω από μια όμορφη αμμώδη λιμνοθάλασσα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες για να θαυμάσουν την ομορφιά της. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, καθώς δύο φορές τη μέρα γεμίζει με θαλασσινό νερό και κατά τη διάρκεια της άμπωτης συρρέουν στο μικρό χωριό για να περπατήσουν κατά μήκος της όχθης. Στο χωριό θα δούμε μια εκκλησία και ένα μουσείο ενώ υπάρχουν μερικά υπέροχα σπίτια καλυμμένα με γρασίδι στον οικισμό Dúvugarðar, καθώς και μερικοί εντυπωσιακοί καταρράκτες κατά μήκος των απότομων βουνών. Καταπράσινα λιβάδια και ψηλές κορυφές, το τοπίο στο Saksun είναι μαγευτικό και σίγουρα θα λατρέψετε τη σιωπή και την ηρεμία αυτού του εντυπωσιακού τόπου. Τελευταία στάση για σήμερα το απομονωμένο χωριό Tjørnuvík που βρίσκεται σε μια απότομη κοιλάδα. Πριν φτάσουμε στο Tjørnuvík, θα περάσουμε από  τον καταρράκτη Fossá που είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στα Νησιά Φερόες και μοναδικός καθώς πέφτει σε δύο επίπεδα.

Άφιξη στο Tjørnuvík. Κάντε μια βόλτα στη μικρή μαύρη παραλία και απολαύσετε τη φανταστική θέα των βράχων Risin og Kellingin, ή αλλιώς του «γίγαντα και της συζύγου του», και μάθετε τον μύθο που κρύβουν. Περπατάμε προς την πλαγιά του λόφου για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του χωριού, την ηρεμία και την ησυχία που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Επιστροφή στο Τόρνσχαβν αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΝΗΣΟΣ EYSTUROY

Eidi - Funningur – Gjogv

Μεταξύ των δεκαοκτώ νησιών που αποτελούν το αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε, το Eysturoy είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό. Συνδέεται με το Streymoy, το μεγαλύτερο νησί, με γέφυρα ενώ μια υποθαλάσσια σήραγγα θα συνδέσει το νησί από τον Δεκέμβριο του 2020 με την πρωτεύουσα Τορσχάβν. Το Eysturoy φιλοξενεί τα ψηλότερα βουνά των Νήσων Φερόες, τους αρχαίους οικισμούς των Βίκινγκ και το πιο ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο. Επίσης, εδώ υπάρχουν  αρκετά  γραφικά χωριά όπως το Eiði, το Gjógv και το Funningur στα βόρεια. Αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Βορρά.

Η πρώτη μας μεγάλη στάση είναι το χωριό Eiði. Το χωριό αυτό ασκεί μια γοητεία στον επισκέπτη με τα πολύχρωμα σπίτια του απλωμένα δίπλα στην ήρεμη θάλασσα που λάμπει και τα ψηλά βουνά που υψώνονται τριγύρω. Η εκκλησία του χωριού έχει ένα υπέροχο ζωγραφισμένο εσωτερικό και μοντέλα πλοίων κρέμονται από τα δοκάρια της. Είναι τάματα που έχουν προσφερθεί με σκοπό να κρατήσουν τους ντόπιους ψαράδες ασφαλείς στη θάλασσα. Μια βόλτα γύρω από την όμορφη λίμνη στα βόρεια του χωριού μας οδηγεί στο παλιό  γήπεδο ποδοσφαίρου του Eiði, σε μια εκπληκτική τοποθεσία ανάμεσα στη λίμνη και τη βραχώδη ακτή. Έχει χαρακτηριστεί το πιο μοναχικό και το πιο όμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο. Επόμενος σταθμός μας, το Gjógv που είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη των Νήσων Φερόες. Με έντονα χρωματισμένα σπίτια, φανταστική θέα στη θάλασσα προς τα Βόρεια Νησιά και φυσικά το ομώνυμο φυσικό λιμάνι του να σχηματίζει ένα βαθύ φιόρδ, το Gjógv είναι ένα υπέροχο μέρος. Ένα μονοπάτι κατά μήκος της δυτικής πλευράς του φαραγγιού θα σας οδηγήσει σε μια διαφορετική άποψη του φαραγγιού.

Το σχολείο που χτίστηκε από ογκόλιθους το 1884, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Ακριβώς απέναντι, ένα μνημείο αφιερωμένο στους ναυτικούς απαριθμεί δεκάδες ονόματα κατοίκων του χωριού που χάθηκαν στη θάλασσα. Πιο νότια θα σταματήσουμε στο χωριό Funningur που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Slættaratindur, του ψηλότερου βουνού των Νήσων Φερόες. Βρίσκεται στην άκρη του Funningsfjørður, ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ όλων των νησιών, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και σίγουρα αξίζει λίγο από το χρόνο μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΟΣ KALSOY - ΝΗΣΟΣ BORDOY

Mikladalur Kopakonan - Trollanes - Klaksvik

Το Kalsoy είναι το ανατολικότερο νησί των έξι βόρειων νησιών με συνολικό πληθυσμό 100 περίπου άτομα. Φτάνουμε στο Klaksvik απ’ όπου θα πάρουμε το φέρυ που θα μας περάσει απέναντι στο Syðradalur. Κατευθυνόμαστε βόρεια προς το Mikladalur, το οποίο σημαίνει η Μεγάλη Κοιλάδα. Είναι ένα γοητευτικό μικρό χωριό με θέα στον κόλπο και το νησί Kunoy, γνωστό τόσο για τους εξειδικευμένους τεχνίτες όσο και για την πλούσια σε αλιεύματα θάλασσα που τροφοδοτεί την τοπική αλιευτική βιομηχανία για χρόνια.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο το Mikladalur είναι γνωστό και αυτό είναι για το υπέροχο άγαλμα της “Κοπακονάν” αφιερωμένο σε ένα θρυλικό πλάσμα, την γυναίκα - φώκια, επίσης γνωστό και ως Selkie, η γοργόνα των Νήσων Φερόες. Το άγαλμα που υψώνεται κάτω από τα βράχια δίπλα στην ακτή, είναι το κύριο αξιοθέατο του χωριού και δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Hans Pauli Olsen. Επόμενη στάση το Trøllanes. Από αυτό το μέρος θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το ακρωτήρι Enniberg που βρίσκεται στο νησί του Viðoy. Στα 754 μέτρα ύψος, είναι ένα από τα υψηλότερα ακρωτήρια στον κόσμο. Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε τα πουλιά puffins που έχουν τις φωλιές τους ακριβώς κάτω από το χωριό. Ο Φάρος Kallur, γνωστός επίσης ως Φάρος Kalsoy, είναι από τα πιο διάσημη αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε ένα βραχώδες λιβάδι στη σκιά ενός ψηλού και απότομου βράχου. Σε συνδυασμό με τα  θαλασσοπούλια που πετούν πάνω από το φάρο και τους ανέμους που φυσούν στις κορυφογραμμές, είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα και μια πραγματική απόλαυση για κάθε φωτογράφο. Αναχωρούμε από το νησί Kalsoy με το φέρυ με προορισμό Klaksvik, στο νησί Bordoy. Το Klaksvík είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Νήσων με ένα πολυσύχναστο λιμάνι καθώς θεωρείται η «πρωτεύουσα της αλιείας» των Φερόες. Θα δούμε την υπέροχη λουθηρανική εκκλησία Christiankirkjan. Είναι η πρώτη εκκλησία στην Σκανδιναβία που χτίστηκε σε παλαιό σκανδιναβικό στιλ και έχει τέλεια ακουστική λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής της οροφής  της. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Από την οροφή της κρέμεται μια παλιά βάρκα 8 ατόμων, η οποία παλιότερα  χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει τον ιερέα μεταξύ των χωριών. Επιστροφή στο Τορσχαβν. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΤΟΡΝΣΧΑΒΝ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
4 ΓΕΥΜΑΤΑ + 4 ΔΕΙΠΝΑ
4 ΓΕΥΜΑΤΑ + 4 ΔΕΙΠΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ
στο Εθνικό Μουσείο, στο Open Air Museum, στη λίμνη Sørvágsvat 
ΕΙΣΟΔΟΙ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ
στα 5 σημαντικότερα νησιά 
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
& Ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα - Φερόες – Αθήνα μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού 
 • 4 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Τόρσχαβν
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • 4 γεύματα και 4 δείπνα
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο
 • Όλες οι μεταφορές  όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδος στο Εθνικό Μουσείο και στο Open Air Museum
 • Είσοδος στην λίμνη Sørvágsvat
 • Ξεναγήσεις και ημερήσιες εκδρομές στα 5 σημαντικότερα νησιά του συμπλέγματος 
 • Ελληνόφωνος συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και λοιποί φόροι 390€
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ATLANTIC AIRWAYS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΝΗΣΟΣ ΒΑΓΚΑΡ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ RC 450 08:20 11:25
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΑΘΗΝΑ A3 753 16:20 20:30
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ |10, 17, 31/7, 14, 21/8, 4/9 | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ATLANTIC AIRWAYS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΝΗΣΟΣ ΒΑΓΚΑΡ RC 453 12:25 13:40
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ |10, 17, 31/7, 14, 21/8, 4/9 | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ A3 750 08:20 10:40