ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΑΠΟ 325€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 23, 30/12 | Ώρα αναχώρησης: 08:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από επίσημο ξεναγό. Πρόκειται για σημαντική αρχαία πόλη με ιερά οικοδομήματα, οχυρώσεις, ταφικά μνημεία και κατοικίες. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μετάβαση στην Καλαμάτα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περιήγηση στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, ένα από τα γνωστά μνημεία σχετιζόμενα με την επανάσταση του 1821. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο λειτουργεί από το 1986 και αποτελεί το μοναδικό για το είδος του υπαίθριο μουσείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο PHARAE PALACE 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΧΩΡΑ (ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΑ) - ΜΕΘΩΝΗ - ΠΥΛΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Νέστορα, το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό παλάτι που έχει ως τώρα ανακαλυφθεί με ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κάστρο της Μεθώνης, από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας, διαθέτει φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό εμπορικών πλοίων. Συνεχίζουμε για τη γραφική Πύλο, χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναυαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο με την εκπληκτική πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και στο Μουσείο με τα Ενάλια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΟΙΤΥΛΟ - ΛΙΜΕΝΙ - ΔΙΡΟΣ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Πρωινό και περνώντας από τους οικισμούς Οίτυλο, Λιμένι φτάνουμε στο Σπήλαιο του Διρού ή Βλυχάδας (επίσκεψη με βάρκα προαιρετικά) όπου θα απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης, ένα πανέμορφο τοπίο με κατάλευκους σταλακτίτες, σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και κρυστάλλους. Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.ά. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στην Καρδαμύλη, όπου θα επισκεφθούμε το οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο (εφόσον είναι ανοιχτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΗ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ - ΛΕΒΙΔΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Τρίπολη. Πρώτος σταθμό μας το γραφικό χωριό Κάψια, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό οινοποιείο Καλόγρη, το οποίο στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίσμα του 19ου αιώνα για ξενάγηση και οινογευσία (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, στην περιοχή Οστρακίνας του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1550μ. (καιρού επιτρέποντος) όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο σαλέ. Συνεχίζουμε για το Λεβίδι, ο αγαπημένος προορισμός της ορεινής Αρκαδίας, τριγυρισμένος από καταπράσινες πλαγιές, με ταβέρνες,  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περίπατο. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PHARAE PALACE 4*
 
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PHARAE PALACE 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
στις 24 & 31/12
*στη θέση της ημιδιατροφής
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Pharae Palace 4*, στην Καλαμάτα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική 24 & 31/12 στη θέση της ημιδιατροφής
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PHARAE PALACE HOTEL
ΚΑΛΑΜΑΤΑ