ΜΑΛΤΑ

ΑΠΟ 440€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 03, 25/03, 21, 28/04, 09, 30/06, 21/07, 04, 11, 18/08, 01/09, 27/10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΤΑ

Valletta - St. Julians

Η πτήση μας από την Αθήνα είναι ευχάριστη, ούτε κοντά ούτε μακριά και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτας και μετά από τις τυπικές διαδικασίες θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας προς την υπέροχη κοινότητα FLORIANA τον προθάλαμο της απόρθητης πρωτεύουσας Valleta.
Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (Floriana Gate) το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών, εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα, παρεκκλήσια και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν.
Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες ( Triton Fountain ) και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου - Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Η Valletta μας υποδέχεται σε ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής πόλης - κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018 που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα, είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό, μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα "auberge" (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (Our Lady of Victory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο, το Πρωθυπουργικό γραφείο, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour ) και τις Τρείς Πόλεις (Three Cities ).
Ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά ( Il Suq tal Belt ) με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα επισκεφθούμε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. και το βράδυ γνωριμία με την περιοχή St. Julians με τις αναρίθμητες προτάσεις δείπνου και διασκέδασης. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΕΔΙΝΑ - ΜΟΣΤΑ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΗΠΟΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά το πρωινό μας ξεκούραστοι θα ξεκινήσουμε το ιστορικό ταξίδι μας στην ιστορία των Ιωαννιτών Ιπποτών, επισκεπτόμενοι την παλιά πρωτεύουσα (Μεδίνα) με το καταπληκτικό μεσαιωνικό χρώμα και τις υπέροχες κατασκευές. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το μοναδικό Rabat αυθεντικό παράδειγμα παραδοσιακού οικισμού στην Μάλτα με πλήθος σημείων που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους μοναδικούς κατάφυτους κήπους του Αγ. Αντωνίου (St. Anton Gardens) και τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας με τον καταπληκτικό υπερμεγέθη τρούλο στην ΜOSTA θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την υπέροχη VALLETTA. Η διαδρομή μας θα σας συναρπάσει παρουσιάζοντας όλο το ιστορικό ανάγλυφο της παρουσίας των Ιωαννιτών Ιπποτών και των Βρετανών στα χρόνια της παρουσίας τους στο νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. * ( Η ξενάγηση στη Valletta τη συγκεκριμένη ημέρα πραγματοποιείται στις αναχωρήσεις Μαρτίου - Απριλίου - Μαΐου. Στις αναχωρήσεις Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου & Σεπτεμβρίου μεταφορά στην πανέμορφη βραχονησίδα Comino με ιδιωτικό σκάφος για να χαρούμε τα περίφημα γαλάζια νερά / Blue Lagoon).

ΜΕΡΑ 3

ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την μαγευτική περιοχή των Τριών πόλεων, μία πανέμορφη πλευρά του νησιού που παρουσιάζει έντονα ιστορικό αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς την νότια πλευρά του νησιού και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή θα καταλήξουμε στο γνωστό ψαροχώρι Marsaxlokk που τόσο έντονα απεικονίζεται στην τουριστική ταυτότητα της Μάλτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΟΖΟ

Μετά το πρωινό σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή της Καλυψούς το ψαροχώρι Xlendi και την Nτουέιρα (Dweira) όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της πολύκροτης σειράς Game of Thrones. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΣΛΙΕΜΑ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ POINT - ΒΑΛΛΕΤΤΑ

Μετά το πρωινό μας θα κινηθούμε προς την σύγχρονη κοινότητα Sliema, εξαιρετικός χώρος για shopping, καφέ δίπλα στην προκυμαία και επίσκεψη στην παλιά ιστορική κατασκευή του στρατοπέδου των Βρετανών που σήμερα λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο (το Point) με ανεπανάληπτη θέα προς την Valletta. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής (16:15 - 19:05 ).

*Η περιήγηση μας στην Valletta πραγματοποιείται τη συγκεκριμένη ημέρα τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριo

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ
Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
στο ξενοδοχείο Cavalieri Art Hotel
4 διανυκτερεύσεις
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό Καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση Αθήνα - Μάλτα - Αθήνα με την Aegean Airlines
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Cavalieri Art Hotel
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας
 • Εκδρομή την ημέρα της άφιξης ( Πέμπτη ) σε Φλωριάνα και Βαλλέττα
 • 1 ολοήμερη εκδρομή ( Παρασκευή ) στις ακόλουθες περιοχές Μεδίνα - Ραμπάτ - Μόστα - Κήποι Αγίου Αντωνίου - Βαλλέττα ή κρουαζιέρα στο Κόμινο
 • Εκδρομή μισής ημέρας το Σάββατο στις τρεις πόλεις και το Marsaxlokk 
 • Εκδρομή μισής μέρας τη Δευτέρα στις περιοχές (Σλιέμα - Εμπορικό κέντρο Point - Βαλλέττα*)
 • Έλληνας συνοδός
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια COVID-19 έως 75 ετών
 • Φόροι αεροδρομίων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων 155€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο
 • (0,5€ ανά άτομο / ανά ημέρα).

Προαιρετική εκδρομή στο νησί Γκόζο κόστους 40€ κατά άτομο 20€ παιδικό

Γενικές σημειώσεις:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
  Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΤΑ A3 730 14:40 15:30
ΜΑΛΤΑ - ΑΘΗΝΑ A3 731 16:15 19:05
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
CAVALIERI ART HOTEL
ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ
Cavalieri-Art-Hotel

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

03, 25/3, 21, 28/4,
09, 30/6, 21/7,
4, 11, 18/8,
01/9, 27/10

 5

440€

+220€

350€