ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ 298€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 25/3 | Ώρα αναχώρησης: 07:10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Καλαμπάκας φτάνουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, την Καστοριά, πλαισιωμένη από επιβλητικά βουνά και από τα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας. Άφιξη στο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Lux. Καλωσόρισμα με welcome cocktail και σοκολατένιες λιχουδιές και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ - ΝΤΟΛΤΣΟ

Νέο Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς

Πρωινό και αναχωρούμε για το Δισπηλιό, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων, καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή «Σπηλιά του Δράκου» όπου έχουν βρεθεί οστά αρκούδας ηλικίας 10.000 ετών. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Ακολουθεί περίπατος έως το Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής και θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς (έξοδα ατομικά). Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Spa (κατόπιν συνεννόησης). Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ - ΨΑΡΑΔΕΣ

Μεγάλη & Μικρή Πρέσπα

Πρωινό και αναχώρηση για το νομό Φλώρινας, όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο υδροβιότοπο των Βαλκανίων, τις Πρέσπες. Επίσκεψη στον Άγιο Γερμανό, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, γνωστό για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών. Συνεχίζουμε για τη Μικρή Πρέσπα. Πόλο έλξης αποτελεί το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική. Σειρά έχει το χωριό Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, απόμακρο αλλά φιλόξενο, χαρακτηρίζεται για τους ακρίτες κατοίκους και τα μικρά ταβερνάκια, όπου όσοι το επιθυμούν, μπορούν να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Νυμφαίο, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας μας (καιρού επιτρέποντος). Επίσκεψη στον «Αρκτούρο», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προστασίας της καφέ αρκούδας. Στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής θα ενημερωθούμε για τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους (έξοδα ατομικά). Θα έχουμε χρόνο για περίπατο στο χωριό, αλλά και για να δοκιμάσουμε τις περίφημες χειροποίητες πίτες. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές & περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LIMNEON RESORT & SPA 5* LUX
Διαμονή στο Limneon Resort & Spa 5* Lux
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο Limneon Resort & Spa 5* Lux, στην Καστοριά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
LIMNEON RESORT & SPA
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
limnaion-deluxe-double-lakeview