ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΑΠΟ 295€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3 | Ώρα αναχώρησης: 06:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για τους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν. Μέσω της πανέμορφης Βέροιας, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και περίπατο, φτάνουμε στον ορεινό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου που «φωλιάζει» σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 1.200μ. και περιβάλλεται από δάση δρυός, οξιάς και πεύκης. Άφιξη στο ξενοδοχείο LITHOS HOTEL & SPA 3* SUP. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ - ΝΤΟΛΤΣΟ

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την Καστοριά. Θα επισκεφθούμε τον 7.000 ετών νεολιθικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό και στο Οικομουσείο θα θαυμάσουμε την πιστή αναπαράσταση του οικισμού με καλύβες σε ξύλινες πλατφόρμες μέσα στη λίμνη, οι οποίες διαθέτουν σκεύη οικιακής χρήσης και εργαλεία της εποχής. Ακολουθεί μετάβαση στη λίμνη της Καστοριάς, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας, αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο των βυζαντινών χρόνων. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της παλιάς συνοικίας Ντολτσό και θα θαυμάσουμε τα μεγαλοπρεπή, μακεδονίτικα αρχοντικά με τα χαρακτηριστικά χαγιάτια που θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για γεύμα και αγορές στα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την καταπράσινη Έδεσσα. Θα επισκεφθούμε το μεγάλο διπλό καταρράκτη Κάρανο και ακολουθεί το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στεγάζεται το Ενυδρείο - Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών γλυκού νερού και ερπετά. Συνεχίζουμε με περιήγηση έως την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι με τα παραδοσιακά αρχοντικά και το Λαογραφικό Μουσείο. Αναχώρηση για τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ με τις ιαματικές πηγές στους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν, στις όχθες του Θερμοπόταμου. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μπάνιο στις εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες με τις ευεργετικές ιδιότητες (όσοι επιθυμούν) καθώς και να απολαύσουμε το γεύμα μας δίπλα στις πηγές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Νυμφαίο, όπου βρίσκεται ο «Αρκτούρος», το Κέντρο Προστασίας της καφέ αρκούδας (ΜΚΟ). Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει το περιβαλλοντικό κέντρο και να θαυμάσει την τοπική αρχιτεκτονική με τις μεταλλικές σκεπές. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσουμε τις χειροποίητες πίτες και να περιπλανηθούμε στον παραδοσιακό οικισμό. Πορεία για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LITHOS RESORT & SPA 3*SUP
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LITHOS RESORT & SPA 3*SUP
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Lithos Resort & Spa 3*Sup, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
LITHOS HOTEL & SPA
ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
lithos-hotel-kaimaktsalan