ΙΟΡΔΑΝΙΑ

ΑΠΟ 1220€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Royal Jordanian
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΑΜΜΑΝ - ΜΑΤΑΜΠΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ - ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Πέτρα. Πρώτη στάση στη Μάνταμπα, γνωστή για τα ψηφιδωτά της. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. και έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Πέτρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 3

ΠΕΤΡΑ - ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε η πόλη στο πέρασμα της ιστορίας. Θα περιηγηθούμε πεζή μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100μ., για να βρεθούμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ). Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό Σικ και το δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, τη Βασιλική και το Βυζαντινό Καθεδρικό Ναό. Τελειώνουμε με τη ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Ακολουθεί ξενάγηση στη «Μικρή Πέτρα» με τα εντυπωσιακά κτίρια, αποθήκες, τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Τελικός μας προορισμός η έρημος Λόρενς της Αραβίας, στο Ουάντι Ραμ. Η διαμονή μας θα γίνει σε παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές όπου θα απολαύσουμε παραδοσιακό δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

«ΣΑΦΑΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - ΑΚΑΜΠΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με ειδικά διαμορφωμένα Jeep 4x4 για το εσωτερικό του Ουάντι. Στους βράχους του θα δούμε κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στη γραφή των Θαμουδένων. Αναχώρηση για την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Ακολουθεί η Νεκρά Θάλασσα. Η ονομασία της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Γέρασα ή αλλιώς «Πομπηία της Ανατολής», η πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, το Ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες. Συνεχίζουμε με το Αμμάν. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Συνεχίζουμε με το κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ROYAL JORDANIAN
Αεροπορικά εισιτήρια με Royal Jordanian
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Τοπικός ξεναγός
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έλληνας αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αμμάν - Αθήνα με πτήσεις της Royal Jordanian
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (2 Αμμάν, 1 Πέτρα, 1 Ουάντι Ραμ, 1 Νεκρά Θάλασσα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • «Σαφάρι» στην έρημο με 4x4
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φιλοδωρήματα 25€/άτομο, πληρωτέα κατά την άφιξη
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στη χώρα προορισμού.
6 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ROYAL JORDANIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ 12:35 15:45
ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ 10:20 12:50

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

15/3

6

1220€

+335€