ΙΚΑΡΙΑ

ΑΠΟ 459€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 10/6
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΙΚΑΡΙΑ - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Αναχώρηση για τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού με περίπατο στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τα εκθέματα του λαογραφικού ή του αρχαιολογικού μουσείου που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Γυμνασίου σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό 17 μέτρων από μέταλλο του διάσημου γλύπτη Νίκου Ίκαρέ που υπενθυμίζει τη μυθολογική συσχέτιση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Χρόνος για καφέ στην κεντρική πλατεία και αργότερα κατευθυνόμαστε για τον Αρμενιστή, άφιξη στο EROFILI BEACH 3* και δείπνο σε κοντινό εστιατόριο.

ΜΕΡΑ 2

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ - ΝΑΣ

Βαθές - Οινοποιείο

Πρωινό και αναχώρηση για την όχθη των τεχνητών λιμνών στις Βαθές. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Δημήτριο για επίσκεψη σε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών για εθνοβοτανική παρουσίαση τοπικών προϊόντων και γνωριμία με τα ιδιαίτερα προϊόντα της ικαριακής μελισσοκομίας (μέλι, γύρη, πρόπολη). Ακολουθεί περίπατος στο κοντινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια, ελεύθερος χρόνος για ραχάτι (ικαριώτικη χαλάρωση). Επόμενη επίσκεψη θα είναι στην εξαιρετικό οινοποιείο Τσαντίρη (έξοδα ατομικά) που βρίσκεται στον αρχαίο οικισμό της Άνω Προεσπέρας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Νας. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 3

ΑΡΧΑΙΑ ΟΙΝΟΗ - ΕΥΔΗΛΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Ικαριώτικο Πανηγύρι

Πρωινό και αναχώρηση για τον οικισμό του Μάραθου με εντυπωσιακή θέα στο αρχαίο Δρυόδασος του Ράντη, την κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ και την περιοχή της Αρχαίας Οινόης. Μέσω Πηγής συνεχίζουμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη «Θεοσκέπαστη». Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο γρανιτένιο μονόλιθο που μοιάζει με μανιτάρι. Επόμενος σταθμός ο Εύδηλος, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία με πολλά καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στον Αρμενιστή. Απόγευμα ελεύθερο για κολύμπι και χαλάρωση πριν τη βραδινή μας έξοδο σε ένα από τα καλύτερα πανηγύρια της Ικαρίας.

ΜΕΡΑ 4

ΜΟΝΟΚΑΜΠΙ - ΘΕΡΜΑ - ΦΑΡΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση προς το Μονοκάμπι για να θαυμάσουμε το μοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για τη λουτρόπολη των Θέρμων, όπου βρίσκονται τα δεύτερα καλύτερα στο είδος τους ιαματικά νερά παγκοσμίως. Χρόνος για κολύμπι, καφέ και επίσκεψη στο δημοτικό Κέντρο Υδροθεραπείας «Απόλλων» (έξοδα ατομικά) που βρίσκεται μέσα σε μια φυσική σπηλιά, όπου και η ομώνυμη πηγή. Συνεχίσουμε για το χωριό Φάρος, ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣTO EROFILI BEACH 3*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣTO EROFILI BEACH 3*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
3 ΓΕΥΜΑΤΑ Η ΔΕΙΠΝΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
3 ΓΕΥΜΑΤΑ Ή ΔΕΙΠΝΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΓΛΕΝΤΙ ΣΕ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΓΛΕΝΤΙ ΣΕ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ/ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ/ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ικαρία - Αθήνα οικονομικής θέσης με τη SKY EXPRESS
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8kg και μία αποσκευή μέχρι 20kg
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο EROFILI BEACH 3*, στον Αρμενιστή
  • Πρωινό καθημερινά
  • 3 γεύματα ή δείπνα σε εστιατόρια καθημερινά
  • 1 δείπνο-γλέντι σε Ικαριώτικο πανηγύρι
  • Εκδρομές, μεταφορές βάσει προγράμματος 
  • Τοπικός αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίου 21€/άτομο
O φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση


ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
10/6 Αθήνα - Ικαρία 15:40 - 16:35
13/6 Ικαρία - Αθήνα 16:55 - 17:50

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
EROFILI BEACH HOTEL
ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑ