ΓΡΕΒΕΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ 215€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ 5/1 Ώρα αναχώρησης 07:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΓΡΕΒΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Καλαμπάκα, ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου και φτάνουμε στα Γρεβενά «τη χώρα των μανιταριών». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOTEL ACHILLION 3*. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ - ΝΤΟΛΤΣΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστοριά και τον αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού και Οικομουσείο, όπου θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε στον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό. Συνεχίζουμε με το ενυδρείο γλυκού νερού το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, αποτελεί ένα από τα νεότερα στολίδια της πόλης, το οποίο φιλοξενεί ψάρια του γλυκού νερού. Δίπλα μας η Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, μοναδικό μνημείο πολιτιστικής και βυζαντινής κληρονομιάς χτισμένη στις όχθες της λίμνης, σε σημείο ξεχωριστής ομορφιάς, με αιωνόβια πλατάνια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη Ντολτσό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Καστοριάς για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το εντυπωσιακό και μεγαλόπρεπο πέτρινο γεφύρι του Αζι Αγά, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο, από τα σωζόμενα γεφύρια την Μακεδονίας, φτάνει τα 15μ. και έχει συνολικό μήκος 70μ. Στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στην καρδιά της Πίνδου, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα, με δεκαέξι πίστες συνολικού μήκους 16χλμ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χιλιοτραγουδισμένο και ψηλότερο χωριό, τη Σαμαρίνα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, με παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 4

ΓΡΕΒΕΝΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Γρεβενών για αγορές από τα τοπικά καταστήματα. Επόμενος σταθμός μας τα Τρίκαλα. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη Βαρούσι, την αρχοντογειτονιά των Τρικάλων όπου τα στενά σοκάκια και οι παλιές εκκλησίες προσδίδουν γραφικότητα στη συνοικία. Χρόνος για γεύμα στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία της πόλης. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ HOTEL ACHILLION 3*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ HOTEL ACHILLION 3*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hotel Achillion 3* στα Γρεβενά 
  • Ημιδιατρoφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOTEL ACHILLION
ΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
room