ΓΡΕΒΕΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ 225€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2 Ώρα αναχώρησης: 07:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΓΡΕΒΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Καλαμπάκα, ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου και φτάνουμε στα Γρεβενά «τη χώρα των μανιταριών». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOTEL ACHILLION 3*. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ - ΝΤΟΛΤΣΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστοριά και τον αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού και Οικομουσείο, όπου θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε στον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό. Συνεχίζουμε με το ενυδρείο γλυκού νερού το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, αποτελεί ένα από τα νεότερα στολίδια της πόλης, το οποίο φιλοξενεί ψάρια του γλυκού νερού. Δίπλα μας η Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, μοναδικό μνημείο πολιτιστικής και βυζαντινής κληρονομιάς χτισμένη στις όχθες της λίμνης, σε σημείο ξεχωριστής ομορφιάς, με αιωνόβια πλατάνια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη Ντολτσό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας (15μ.) και έχει συνολικό μήκος 70μ. Στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (καιρού επιτρέποντος) στην καρδιά της Πίνδου. Βρίσκεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα, με δεκαέξι πίστες συνολικού μήκους 16χλμ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χιλιοτραγουδισμένο και ψηλότερο χωριό, τη Σαμαρίνα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.550μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, με παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΓΡΕΒΕΝΑ - ΝΕΡΑΪΔΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Γρεβενών για αγορές από τα τοπικά καταστήματα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το πανέμορφο, παραλίμνιο χωριό της Κοζάνης, τη Νεράιδα, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός χάρη στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο, με υπέροχη θέα στη Λίμνη Πολυφύτου. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσετε το τσίπουρο και τους τοπικούς μεζέδες. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ HOTEL ACHILLION 3*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ HOTEL ACHILLION 3*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hotel Achillion 3* στα Γρεβενά 
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOTEL ACHILLION
ΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
room