ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΑΠΟ 259€

ΣΥΝΟΨΗ

03 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3 | Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας φτάνουμε στο πανέμορφο Μέτσοβο που διεκδικεί τον τίτλο του γραφικότερου ορεινού οικισμού, πατρίδα αρκετών μεγάλων εθνικών ευεργετών και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Το Αρχοντικό του Τοσίτσα, η Πινακοθήκη και η Αγία Παρασκευή είναι τα κυριότερα αξιοθέατα. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Αναχώρηση για τα Γιάννενα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI 5*. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΠΑΠΙΓΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Καλπάκι, επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο όπου θα ενημερωθούμε για την ιστορία της περιοχής και θα θαυμάσουμε τα εκθέματα. Συνεχίζουμε για το ανατολικό και κεντρικό Ζαγόρι. Περνώντας από την Αρίστη και μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής, θα φτάσουμε στο Μεγάλο Πάπιγκο στις πλαγιές της Τύμφης, χαρακτηριστικό δείγμα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός το Μονοδένδρι και η Αγία Παρασκευή, για να δούμε από ψηλά το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Χρόνος για γεύμα και αναχώρηση για τους Κήπους, όπου θα θαυμάσουμε τα πέτρινα γεφύρια Κόκκορου και Πλακίδα (Καλογερικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το έθιμο «Τζαμάλες», όπου όλοι μεταμφιεσμένοι γλεντούν και χορεύουν γύρω από φωτιές, με αποκορύφωμα το Γαϊτανάκι που στήνεται στην κεντρική πλατεία. Στα καζάνια σιγοβράζει η φασολάδα για να την απολαύσετε με κρασί ή τσίπουρο!

ΜΕΡΑ 3

ΝΗΣΑΚΙ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μετάβαση στην αποβάθρα, όπου θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το νησί της Κυρά Φροσύνης (έξοδα ατομικά). Θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο που στεγάζει αντικείμενα που έχουν σχέση με τον Αλή Πασά και κειμήλια της επανάστασης. Επιστροφή στα Γιάννενα και προαιρετική επίσκεψη στο Κάστρο, όπου θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας (εφόσον είναι ανοιχτό). Πορεία επιστροφής στην Αθήνα μέσω Ρίου-Αντιρρίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές & περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai 5*
ΠΡΩΙΝΟ Η ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό ή ημιδιατροφή καθημερινά
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai 5*, στα Γιάννενα
  • Πρωινό καθημερινά
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά για όσους επιλέξουν ημιδιατροφή
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Η μεταφορά στο νησάκι.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND SERAI CONGRESS & SPA
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΝΟΜΟΣ
δωμάτιο στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα