ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΑΠΟ 285€

ΣΥΝΟΨΗ

03 ή 04 ΜΕΡΕΣ
ANAXΩΡΗΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 21, 22/6 | Ώρα αναχώρησης 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα μέσω Λαμίας-Δομοκού-Καλαμπάκας για το γραφικό Μέτσοβο, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο και την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα υφαντά και τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Mην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Αναχωρούμε για τα Γιάννενα και μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού φτάνουμε στο ξενοδοχείο GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 2

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΚΗΠΟΙ

Πρωινό και ξεκινάμε για τις επισκέψεις της ημέρας. Μέσω της Αρίστης φτάνουμε στα χωριά του Ζαγορίου, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Επίσκεψη στο Μεγάλο Πάπιγκο, έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας με καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα σπίτια και κτίρια. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο στα καλντερίμια. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Μονοδένδρι, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή της Αγίας Παρασκευής και θα δούμε από ψηλά το διάσημο φαράγγι του Βίκου. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια με τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίρια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκκορου και το τρίτοξο του Καλογήρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ακολουθεί δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Επόμενος σταθμός μας η Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, στα ελληνοαλβανικά σύνορα σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, κάτω από τον ορεινό όγκο της Πίνδου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και στο φημισμένο μονότοξο πέτρινο γεφύρι της, το 2ο μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ - ΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μόλο της λίμνης όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για το νησί της Κυρά Φροσύνης (έξοδα ατομικά). Επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά όπου θα ενημερωθούμε για την επαναστατική περίοδο και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα, φορεσιές και εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης αργυροχρυσοχοΐας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή και ακολουθεί επίσκεψη στο Κάστρο, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που χτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και που κατά την εποχή του Αλή Πασά αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σαράι, την Ιππική Σχολή, το Ασλάν Πασά Τζαμί (σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο), τα μαγειρεία στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό Μουσείο αλλά και το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Ιόνιας Οδού και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και την Κόνιτσα. Η επίσκεψη στο Καλπάκι πραγματοποιείται την 2η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
HMIΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
HMIΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο Grand Serai 5* στα Γιάννενα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά 
  • Αρχηγός/συνοδός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Η μεταφορά στο νησάκι.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND SERAI CONGRESS & SPA
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΝΟΜΟΣ
δωμάτιο στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα