ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΟ 399€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 23, 30/12 | Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας φτάνουμε στο πανέμορφο Μέτσοβο, όπου διεκδικεί το χαρακτήρα του γραφικότερου ορεινού οικισμού, πατρίδα αρκετών μεγάλων εθνικών ευεργετών και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Το Αρχοντικό του Τοσίτσα, η Πινακοθήκη, η Αγία Παρασκευή είναι τα κυριότερα αξιοθέατα. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Αναχώρηση για τα Γιάννενα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI 5*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΠΑΠΙΓΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο, θα ενημερωθούμε για την ιστορία της περιοχής και θα θαυμάσουμε τα εκθέματα. Συνεχίζουμε για το Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι, περνώντας από την Αρίστη και μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα φτάσουμε στο Μεγάλο Πάπιγκο. Επόμενος σταθμός το Μονοδένδρι και η Αγία Παρασκευή, για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου. Χρόνος για γεύμα και αναχώρηση για τους Κήπους, όπου θα θαυμάσουμε τα γεφύρια Κόκκορου και Πλακίδα (Καλογερικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, μέσω όμορφης διαδρομής, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και σε κοντινή απόσταση από τη συνάντηση του Βοϊδομάτη με τον Αώο. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Κόνιτσα που βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένη κάτω από την οροσειρά της Πίνδου. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στα καλντερίμια ανάμεσα σε επιβλητικά αρχοντικά και πετρόκτιστες εκκλησίες, στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία και στο διάσημο μονότοξο πέτρινο Γεφύρι της Κόνιτσας, το δεύτερο μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΝΗΣΑΚΙ - ΚΑΣΤΡΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπήλαιο Περάματος. Το επισκέψιμο κομμάτι είναι 1.100μ., διαθέτει αρκετά είδη σταλαγμιτών και σταλακτιτών και μια πλούσια βεντάλια χρωμάτων και σχηματισμών: οι «κατακόμβες», τα «ανάκτορα της Περσεφόνης», η «Μέδουσα» και η «λίμνη με τα νούφαρα». Συνεχίζουμε για την πόλη και τη Λίμνη Παμβώτιδα, όπου θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το νησί της Κυρά Φροσύνης. Επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο που φιλοξενεί αντικείμενα σχετικά με τον Αλή Πασά και κειμήλια της επαναστατικής περιόδου. Επιστροφή στα Γιάννενα και προαιρετική επίσκεψη στο αρχαίο Βυζαντινό Κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ελληνικό, ένα χωριό-υπαίθρια γκαλερί, όπου θα σας εντυπωσιάσουν τα μυστηριώδη γλυπτά που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεοδώρου Παπαγιάννη». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή Τσούκας, ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ηπείρου, σε εντυπωσιακή τοποθεσία με πανοραμική θέα στο φαράγγι του Αράχθου. Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο Βρέλλη, το οποίο φιλοξενεί κέρινα ομοιώματα και ιστορικά εκθέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα μέσω της γέφυρας Ρίο-Αντίρριο.

Συνοπτικό 4 ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai 5*, στα Γιάννενα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος σε επισκέψιμους χώρους.
Το ρεβεγιόν 24 & 31/12.
Η μεταφορά στο Νησάκι.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND SERAI CONGRESS & SPA
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΝΟΜΟΣ
δωμάτιο στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα