ΓΕΩΡΓΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

ΑΠΟ 890€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean Azerbaijan Airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 29/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και πτήση για Τιφλίδα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας στις 4:30. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

ΜΕΡΑ 2

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΤΣΧΕΤΑ - ΟΥΠΛΙΣΤΣΙΧΕ

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας νωρίς το πρωί. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για check-in και ξεκούραση. Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα ξεκινήσουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Μοναστήρι Τζβάρι (6-7ος αιώνας). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην μοναδική πόλη της Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη εκκλησία, η συναγωγή, το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Μετέχι (13ος αιώνας), το Φρούριο του Ναρικάλα (4ος αιώνας), τα Ιαματικά Λουτρά - αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni καθεδρικό ναό Sioni (6-7ος αιώνας), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati, ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των βασιλικών ναών. Θα έχουμε δείπνο σε ένα γραφικό εστιατόριο με απίστευτη θέα και ζωντανή μουσική και χορούς και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά. Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

ΜΕΡΑ 3

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΠΑΚΟΥ

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για το Μπακού, την «πόλη του μέλλοντος», την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο Μπακού. Οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει πόλη των αντιθέσεων. Γιατί το λένε αυτό; Λόγω των νέων κατασκευών αλλά και της παλιάς πόλης. Σε αυτήν βρίσκονται ο «Πύργος της Κόρης» αλλά και το γραφικό παλάτι με τον μιναρέ. Πίσω από την παλιά πόλη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις νέες και όμορφες κατασκευές, που είναι το σύμβολο της σύγχρονης πόλης. Στο εντυπωσιακό νέο μουσείο η παραδοσιακή τέχνη παντρεύεται με τον φουτουριστικό σχεδιασμό, αντανακλώντας την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Στο Μπακού διασταυρώνονται πολλές κουλτούρες και είδη της αρχιτεκτονικής. Η παλιά πόλη είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Η σύγχρονη μητρόπολη με τους μεγάλους δρόμους και τους ουρανοξύστες (νέο Ντουμπάι) εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12ου αιώνα. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον πύργο της τηλεόρασης απ’όπου θα θαυμάσουμε την μεγαλόσχημη πόλη των αντιθέσεων. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο με τα τείχη και τους πύργους, τον πύργο της Κόρης (xii αιώνα), θα περπατήσουμε στα καλντερίμια, θα δούμε ιστορικά τζαμιά, και παλάτια. Σήμα κατατεθέν του Μπακού αποτελούν πλέον οι Πύργοι της Φωτιάς. Πρόκειται για τρεις ουρανοξύστες σε σχήμα φλόγας που φτάνουν σε ύψος τα 190 μέτρα και είναι ορατοί από κάθε σημείο της πόλης. Σε αυτούς στεγάζονται γραφεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ κάθε βράδυ φωτίζονται και σχηματίζουν διάφορα μοτίβα προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα! Επίσης, σε μικρή απόσταση το Μουσείο Αζέρικης Λογοτεχνίας Nizami αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής και είναι ίσως το ωραιότερο κτήριο του Μπακού. Τέλος θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χαλιών, το οποίο στεγάζει 5000 χαλιά και το σχήμα του θα σας εκπλήξει και θα σας εντυπωσιάσει. Καθ’ όλη την περιήγηση, το Μπακού σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Ανατολή ή τη Δύση. Κοσμοπολίτικο, μυστηριώδες και συναρπαστικό: αυτό είναι το Μπακού! Μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά θα έχουμε Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά σε ένα από τα καλύτερα μουσικά κέντρα του Μπακού με φαγητό και ποτό. Διανυκτέρευση στο Μπακού.

ΜΕΡΑ 4

ΜΠΑΚΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα έχουμε την ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσουμε το Μπακού. Προαιρετικά μπορούμε να πάμε μία μίνι κρουαζιέρα στην Κασπία θάλασσα. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο όπου θα δοκιμάσουμε πεντανόστιμα πιάτα της τοπικής κουζίνας. Αργά το βράδυ, προαιρετικά, θα γνωρίσουμε το νυχτερινό Μπακού, απολαμβάνοντας ένα ποτό σε ένα από τα πολυάριθμα πολυτελή μπαράκια της πρωτεύουσας.

ΜΕΡΑ 5

ΜΠΑΚΟΥ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΜΠΣΕΡΟΝ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την ξενάγησή μας στο Μπακού. Οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει πόλη των αντιθέσεων. Γιατί το λένε αυτό; Λόγω των νέων κατασκευών αλλά και της παλιάς πόλης. Σε αυτήν βρίσκονται ο «Πύργος της Κόρης» αλλά και το γραφικό παλάτι με τον μιναρέ. Πίσω από την παλιά πόλη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις νέες και όμορφες κατασκευές, που είναι το σύμβολο της σύγχρονης πόλης. Στο εντυπωσιακό νέο μουσείο η παραδοσιακή τέχνη παντρεύεται με τον φουτουριστικό σχεδιασμό, αντανακλώντας την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Στο Μπακού διασταυρώνονται πολλές κουλτούρες και είδη της αρχιτεκτονικής. Η παλιά πόλη είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Η σύγχρονη μητρόπολη με τους μεγάλους δρόμους και τους ουρανοξύστες (νέο Ντουμπάι) εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12 ου αιώνα. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον πύργο της τηλεόρασης από πού θα θαυμάσουμε την μεγαλόσχημη πόλη των αντιθέσεων. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο με τα τείχη και τους πύργους, το πύργο του maiden (xii αιώνα), θα περπατήσουμε στα καλντερίμια, θα δούμε ιστορικά τζαμιά, και παλάτια. Σήμα κατατεθέν του Μπακού αποτελούν πλέον οι Πύργοι της Φωτιάς. Πρόκειται για τρεις ουρανοξύστες σε σχήμα φλόγας που φτάνουν σε ύψος τα 190 μέτρα και είναι ορατοί από κάθε σημείο της πόλης. Σε αυτούς στεγάζονται γραφεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ κάθε βράδυ φωτίζονται και σχηματίζουν διάφορα μοτίβα προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα! Περπατώντας στα όρια της Παλιάς Πόλης συναντά κανείς και τον Παρθένο Πύργο, ο οποίος στέκει εκεί αγέρωχος από τον 12ο αιώνα και αποτελούσε το πιο σημαντικό μνημείο του Μπακού στο πέρασμα των χρόνων. Επίσης, σε μικρή απόσταση το Μουσείο Αζέρικης Λογοτεχνίας Nizami αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής και είναι ίσως το ωραιότερο κτήριο του Μπακού. Καθ’ όλη την περιήγηση, το Μπακού σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Ανατολή ή τη Δύση. Κοσμοπολίτικο, μυστηριώδες και συναρπαστικό: αυτό είναι το Μπακού!

Μετά το μεσημεριανό θα αναχωρήσουμε για τη Χερσόνησο Άμπσερον. Θα επισκεφτούμε τον ναό της φωτιάς των Ινδών προσκυνητών που ονομάζεται Ateshgah. Βρίσκεται σε μια επίπεδη περιοχή, όχι μακριά από τη θάλασσα, προς τα νότια-ανατολικά του χωριού Surakhani, προάστιο ουσιαστικά τώρα του Μπακού, στη χερσόνησο Αμπσερόν. Surakhani σημαίνει πιθανότατα ‘‘μια περιοχή με τρύπες’’, είναι περσική λέξη για την τρύπα, αλλά ίσως να είναι και κάποια αναφορά στην λάμψη της πυρκαγιάς. Σήμερα περιβάλλεται πανταχόθεν από άχαρες εγκαταστάσεις πετρελαίου. Τα κελιά και ο ναός κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μεταξύ του 17ου και 19ου αιώνα και περικλείονται μέσα σε ένα περίβολο που έγινε στο τέλος του 18ου αιώνα. Ο ναός Ateshgah κατασκευάστηκε από Ινδούς που ζούσαν στο Μπακού, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τη Βόρεια Ινδία και ήταν μέλη της κοινότητας Σιχ. Συγκεντρωτικά τα κτίρια του συγκροτήματος θυμίζουν καραβανσεράι, κι έχουν σχεδιαστεί ως ένα κλειστό πεντάγωνο που αποτελείται από 24 κελιά και δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες προσκυνητές. Το 1975 μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες το χρόνο.

Ύστερα θα επισκεφτούμε το φλεγόμενο βουνό Yanardag. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχει συνεχώς φωτιά λόγω του αερίου που βγαίνει από το υπέδαφος.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπακού.

ΜΕΡΑ 6

ΜΠΑΚΟΥ - ΤΙΦΛΙΔΑ - ΤΕΛΑΒΙ

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στην Γεωργία και να απολαύσουμε την τελευταία μας μέρα στον Καύκασο με ψώνια, masterclass, οινογνωσία και ένα αξέχαστο δείπνο με γεύσεις που θα λαχταρά ο ουρανίσκος σας για πολύ καιρό ακόμα. Μόλις φτάσουμε στην Τιφλίδα θα μεταφερθούμε στο εμπορικό κέντρο EAST POINT, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τα τελευταία μας ψώνια. Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Καχέτι της Γεωργίας που φημίζεται για τα πολύ καλά κρασιά της και την γαστρονομία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Chateau Mere”, που είναι ένα γραφικό κάστρο - ξενοδοχείο και οινοποιείο. Αφού ξεκουραστούμε θα κατεβούμε στο κελάρι, όπου θα έχουμε μία ξενάγηση για τον παραδοσιακό τρόπο που φτιάχνουν οι Γεωργιανοί τα κρασιά τους μέσα σε «κβέβρι», αρχαίο αγγείο χωμένο στο έδαφος. Ύστερα θα λάβουμε μέρος στο μαγείρεμα παραδοσιακών γεωργιανών φαγητών, «χινκάλι» και «χατσαπούρι», καθώς και σε γευσιγνωσία κρασιών. Το βράδυ ο σεφ του ξενοδοχείου θα μαγειρέψει ειδικά για μας την σπεσιαλιτέ του. Διανυκτέρευση στο “Chateau Mere”.

ΜΕΡΑ 7

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

Ξυπνάμε νωρίς το πρωί και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή Καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
σύμφωνα με το πρόγραμμα
Μεταφορές
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟΥ ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΠΑΚΟΥ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων - Χωρίς προαιρετικά
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ & ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Ελληνόφωνος συνοδός & τοπικός ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines
 • Αεροπορικό εισιτήριο Τιφλίδα-Μπακού-Τιφλίδα με Azerbaijan airlines
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιφλίδα
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Μπακού
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Τελάβι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 495€
 • Βίζα Αζερμπαϊτζάν 30€
 • Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά 60€
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ:

Τελάβι: Chateau Mere 4* ή παρόμοιο
Τιφλίδα: Wine Palace 4* ή παρόμοιο
Μπακού: Midtown 4* ή παρόμοιο

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 5-8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: α. Διαβατήριο, β. 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και γ. Συμπληρωμένη αίτηση.

Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.

7 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ A3 896 23:30 04:40
ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΠΑΚΟΥ J2 9224 11:50 13:00
ΜΠΑΚΟΥ - ΤΙΦΛΙΔΑ J2 9223 09:30 10:40
ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ A3 899 05:45 06:45