ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ

ΑΠΟ 259€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 23/12, 24/12, 30/12, 31/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΔΡΑΜΑ

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα φτάνουμε στην όμορφη Δράμα, στους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής HYDRAMA GRAND HOTEL 5* ή KOUROS HOTEL 4* στην Δράμα. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας (καιρού επιτρέποντος)  σε υψόμετρο 750 μέτρα στην πλαγιά του όρους Παγγαίου, με την αχειροποίητη θαυματουργή εικόνα της. Ένα ιστορικό μοναστήρι με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί την παλαιότερη εν ενεργεία μονή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Καβάλα με την παλιά πόλη, το Υδραγωγείο, το κάστρο και την υπέροχη παραλιακή με τα πολλά καταστήματα. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα για να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΗΓΩΝ ΑΓΓΙΤΗ - ΟΧΥΡΟ ΛΙΣΣΕ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τις πλαγιές του Φαλακρού, όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο πηγών Αγγίτη ή Μααρά. Σε απόσταση 25χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, το σπήλαιο γοητεύει χάρη στο ποτάμι, το οποίο κυλά επί 12χλμ. στα έγκατα της γης. Είναι το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο σπήλαιο της χώρας, με φανταστικό διάκοσμο. Θα συνεχίσουμε για να δούμε το Οχυρό Λίσσε, κατασκευασμένο μέσα στο λόφο που υψώνεται στην πεδιάδα του Νευροκοπίου. Διέθετε πολυβολεία, εγκαταστάσεις για διαμονή και αποθήκευση, ηλεκτρογεννήτριες, οπλισμό και θέσεις για στρατιωτικά οχήματα. Συνεχίζουμε με το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Δράμας με αξιόλογα ευρήματα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΗΣΤΡΑΤΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

(δεν περιλαμβάνεται στην 4ήμερη)

Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε το σπήλαιο της Αλιστράτης. Το σπήλαιο αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, καθώς θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα. Έχει πανύψηλες οροφές με τεράστιους σταλακτίτες, καθώς και ένα σπανιότατο μικροδιάκοσμο από «εκκεντρίτες», ένα είδος σταλακτιτών που αναπτύσσονται προς διάφορες κατευθύνσεις. Συνεχίζουμε για το Μουσείο Αμφίπολης, όπου έχει καθαρά τοπικό χαρακτήρα και παρουσιάζει το μεγάλο πλούτο της Αρχαίας Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στον Ναό του πολιούχου Αγ. Δημητρίου, χρόνος για καφέ και βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας Hydrama Grand Hotel 5*ή Kouros Hotel 4* στη Δράμα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος σε επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.