ΜΠΑΚΟΥ - ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ

ΑΠΟ 980€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 7/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΚΟΥ

Πτήση για Μπακού. Άφιξη και μεταφορά σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο στην παλιά πόλη για να πάρουμε το πρωινό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αργά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Πρώτη στάση τα πάρκα Highland και Upland Park, στο υψηλότερο σημείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Θα περάσουμε από το Milli Majlis (Κοινοβούλιο) και από τους Πύργους της Φωτιάς, τοποθετημένοι σε ένα λόφο με θέα την Κασπία Θάλασσα και το παλιό κέντρο του Μπακού. Ακολουθεί πεζή περιήγηση στους δρόμους της παλιάς πόλης, χτισμένη σε μια περιοχή που κατοικείται από την Παλαιολιθική περίοδο, με έντονα στοιχεία των διαφορετικών πολιτιστικών επιρροών. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΠΑΚΟΥ - ΒΟΡΕΙΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ - ΣΕΚΙ

Μετά το πρωινό ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη Σεκί. Πρώτη στάση στον Βιολογικό Κήπο, ανάλογα με την εποχή θα βρείτε διάφορα είδη φρούτων και μούρων που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν και να αγοράσετε.
Συνεχίζουμε με το παλάτι των Χάνων που χτίστηκε το 1761-1762 σε περσικό στιλ ως θερινή κατοικία του Χουσεΐν Χαν Μουστάντ (UNESCO). Η πρόσοψη του είναι ζωγραφισμένη με σκηνές που απεικονίζουν το κυνήγι και τον πόλεμο, ασυνήθιστα λουλούδια, ζώα και γεωμετρικά και φυτικά στολίδια. Θα δούμε το Καραβανσεράι που ήταν κάποτε πανδοχεία για τους ταξιδιώτες, κυρίως τους εμπόρους που έκαναν μακρύ ταξίδι μεταξύ ανατολής και δύσης με καραβάνια, ακολουθώντας το Δρόμο του Μεταξιού. Σήμερα τα περισσότερα έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία εκτός από το Σεκίνικο, όπου ένα μέρος του κτιρίου έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και το υπόλοιπο είναι ένα είδος μουσείου. Στάση στα εργαστήρια Shabaka, τις μπουτίκ με αντίκες και στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσουμε Σεκίνικο Χαλβά. Επίσκεψη στη φάρμα που διατηρεί η οικογένεια Qinyetogullari, όπου θα γευματίσουμε και θα μάθουμε τις σεκίνικες συνταγές. Διανυκτέρευση στο Σεκί.

ΜΕΡΑ 3

ΙΣΜΑΪΛΙ - ΛΑΧΙΤΣ - ΜΠΑΣΚΑΛ - ΓΚΕΜΠΕΛΕ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ισμαΐλι στους πρόποδες της νότιας πλαγιάς του Μεγάλου Καυκάσου. Θα επισκεφθούμε τα χωριά της περιοχής. Πρώτη μας στάση στο Λαχίτς, διάσημο ως κέντρο τεχνιτών. Τον 18ο-19ο αιώνα ήταν ένα από τα κύρια κέντρα κατασκευής χάλκινων αγγείων και όπλων. Τα προϊόντα των τεχνιτών του Λαχίτς εκτέθηκαν στην Παγκόσμια Έκθεση της Βιέννης το 1873, στο Λούβρο, στο Μουσείο Albert και Victoria του Λονδίνου, στο Παλάτι Topkapi της Κωνσταντινούπολης κ.λπ. Το Λαχίτς είναι ένα ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο, που περιλαμβάνεται στη διεθνή τουριστική διαδρομή «Ο Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού».
Συνεχίζουμε με το χωριό Μπασκάλ, ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και σήμερα αποτελεί εθνικό πολιτιστικό και ιστορικό καταφύγιο. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μπορεί κανείς να διασχίσει μόνο με τα πόδια ή με άλογο. Κατά το Μεσαίωνα ήταν το κέντρο της βιοτεχνίας και της μεταξοϋφαντουργίας. Σήμερα τα μεταξωτά σάλια δημιουργούνται στο Κέντρο Παραγωγής Μεταξιού Kelagai, το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο με μοναδικά δείγματα των εθνικών κεφαλόδεσμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Θα θαυμάσουμε τον πλάτανο που φυτεύτηκε τον 16ο αιώνα. Ακολουθεί η πόλη Γκεμπελέ, στους πρόποδες του Μεγάλου Καυκάσου, στο φαράγγι των βουνών Bazar-Yurt και Tufan, η «Αζερική Ελβετία». Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα Καυκάσια Όρη με μια βόλτα με το τελεφερίκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΓΚΕΜΠΕΛΕ - ΣΑΜΑΧΙ - ΜΠΑΚΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για τον δρόμο του Μεταξιού. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Σαμάχι και συγκεκριμένα την πόλη Σεμάκα, διασχίζοντας εντυπωσιακά υψίπεδα, πάνω στα οποία εκρήγνυνται ηφαίστεια λάσπης. Θα δούμε το Μαυσωλείο Diri Baba, το Τζαμί Τζούμα, το πρώτο τζαμί του Αζερμπαϊτζάν και το Μαυσωλείο Γέντι Γκουμπάζ, στους πρόποδες του φρουρίου Γκιουλιστάν. Εδώ είναι θαμμένοι εκπρόσωποι της δυναστείας Shirvanshah. Ακολουθεί επίσκεψη στο οινοποιείο Meyseri, εργοστάσιο παραγωγής βιολογικού κρασιού. Μπορείτε να περπατήσετε στους αμπελώνες, να επισκεφθείτε το μικρό μουσείο του οινοποιείου και να δοκιμάσετε διάφορα κρασιά. Γεύμα στο εστιατόριο του Οινοποιείου. Επιστροφή στο Μπακού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το βράδυ προαιρετική περιήγηση στο νυχτερινό Μπακού, απολαμβάνοντας ένα ποτό σε ένα από τα πολυτελή μπαράκια της πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΚΟΥΜΠΑ - ΚΙΝΑΛΙΚ - ΓΚΕΤΣΡΕΣ - ΚΡΑΣΝΑΓΙΑ - ΣΛΟΜΠΟΝΤΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κουμπά, η οποία ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και φημίζεται για τα αρχαία τζαμιά, τα μοναδικά χαλιά της και τα μήλα της. Εδώ ζουν εκπρόσωποι ορισμένων από τα μικρότερα έθνη και γι' αυτό υπάρχει ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο σε κάθε χωριό. Οι τοπικοί πληθυσμοί έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα, Καπουτλί (Khaputly), Κριτζά (Kryja), Τζεκ (Jek) και Κιναλίκ (Khynaliq). Συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Κιναλίκ (UNESCO) με τα σπίτια χτισμένα αμφιθεατρικά στην κορυφή του βουνού. Συνεχίζουμε για το χωριό Γκετσρές (Gechresh), μια από τις πιο γραφικές και ζωντανές γωνιές της Κουμπά, με το μυστηριώδες δάσος. Τα δέντρα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί κανείς να δει τις κορυφές τους! Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν εστιατόρια και χώροι ανάπαυσης, όπου μπορούμε να κάνουμε μία στάση για να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Θα θαυμάσουμε τον φυσικό καταρράκτη Αφούτζα (Afuja), ο οποίος έχει ύψος 75μ. Τελευταίος προορισμός το Κράσναγια Σλομπόντα, το οποίο αποκαλείται το «χωριό των εκατομμυριούχων», επειδή από εκεί κατάγονται πολλοί πλούσιοι Εβραίοι. Επιστροφή στο Μπακού. Δείπνο στο εστιατόριο του Πύργου της τηλεόρασης. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΜΠΑΚΟΥ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ABSHERON - ΓΚΟΜΠΟΥΣΤΑΝ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Χερσόνησο Absheron. Θα επισκεφτούμε τον ναό της φωτιάς των Ινδών προσκυνητών που ονομάζεται Ατέσγκαγ (Ateshgah) προς τα νότια-ανατολικά του χωριού Σουρακάνι (Surakhani). Ο ναός κατασκευάστηκε από Ινδούς που ζούσαν στο Μπακού, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τη Βόρεια Ινδία και ήταν μέλη της κοινότητας Σιχ. Το 1975 μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες το χρόνο. Θα επισκεφτούμε το φλεγόμενο βουνό Γιανάρνταγ (Yanardag). Στους πρόποδες του βουνού υπάρχει συνεχώς φωτιά λόγω του αερίου που βγαίνει από το υπέδαφος. Αφού γευματίσουμε θα γνωρίσουμε την περιοχή του Γκομπουστάν, γνωστό για τις βραχογραφίες του. Παρουσιάζει σκηνές από κυνήγι, πανίδα, χλωρίδα, τον τρόπο ζωής τους στους προϊστορικούς χρόνους και την πολιτιστική συνέχεια μεταξύ των προϊστορικών και μεσαιωνικών χρόνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΜΠΑΚΟΥ

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στα μουσεία. Ξεκινάμε με το Μουσείο Βιβλίων Μικρογραφίας, αφιερωμένο στις μικροσκοπικές εκδόσεις βιβλίων. Η βιβλιοθήκη του είναι της ιδιωτικής συλλογής της Zarifa Salahova.
Επόμενη στάση το τζαμί Μοχάμεντ και συνεχίζουμε με το Παλάτι Shirvanshahlar του 15ου αιώνα που χτίστηκε από τους Shirvanshahs (UNESCO). Ακολουθεί ο Πύργος της Κόρης ή Παρθένου, χτίστηκε τον 12ο αιώνα, είναι το παλαιότερο κτίσμα στην παλιά πόλη του Μπακού και εμφανίζεται στο εθνικό νόμισμα, το αζέρικο μανάτ. Θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη συλλογή Αζερικών χαλιών στο Μουσείο Χαλιού. Το σημερινό κτίριο του μουσείου, που σχεδιάστηκε από τον αυστριακό αρχιτέκτονα Franz Janz, μοιάζει με ένα τεράστιο χαλί. Το απόγευμα ακολουθεί εξερεύνηση της πόλης με το μετρό. Εναλλακτικά θα μείνουμε στο κέντρο και θα περιηγηθούμε πεζή στη λεωφόρο Νιζαμί και στη διάσημη παραλιακή. Θα θαυμάσουμε το μοναδικό και περίεργο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού του Χεϊντάρ Αλίγιεβ. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο του Μπακού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΜΠΑΚΟΥ - ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για το Ναχιτσεβάν. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό και μεταφορά στην πόλη. Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Μικρού Καυκάσου, κοντά στο ποτάμι, ενώ η αρχαία πόλη έχει πολλά ιστορικά μνημεία στα στενά δρομάκια της. Σύμφωνα με τον θρύλο εδώ έφτασε η κιβωτός του Νώε. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Προφήτη Νώε, το μνημείο Momina Khatun του 12ου αιώνα, το Παλάτι του Καν, τον τάφο του Yusif Ibn Kuseyir και το φρούριο Alinja, μια από τις ισχυρότερες αμυντικές κατασκευές του 12ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Τεϊμούρ στο Ναχιτσεβάν το 1386, το 1392 και το 1399 το φρούριο χρησίμευσε ως έδρα και τόπος αποθήκευσης θησαυρού της κυβερνώσας δυναστείας των Αταμπαϊλέρ. Δείπνο σε εστιατόριο του Ναχιτσεβάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ - GARABAGHLAR - ASHABU - KAHF

Πρωινό, συνάντηση με τον ξεναγό και έναρξη της ξενάγησης. Θα επισκεφθούμε το χωριό Garabaghlar της περιοχής Sharur για να δούμε το Μαυσωλείο. Συνεχίζουμε με τα αλατωρυχεία Duzdagh, τα οποία λειτουργούν ως θεραπευτήρια βρογχίτιδας και άσθματος. Η θεραπεία γίνεται με την παραμονή των ασθενών στα άδεια αλατωρυχεία για αρκετές ώρες την ημέρα. Θα δούμε τις σπηλιές «Ashabu - Kahf», όπως αναφέρεται στο Κοράνι «Οι σύντροφοι της σπηλιάς». Επιστροφή στη Ναχιτσεβάν. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ & ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ & ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID- 19
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID- 19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μπακού, Μπακού - Ναχιτσεβάν, Ναχιτσεβάν - Αθήνα με Turkish airlines
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* (5 Μπακού Midtown Hotel 4*, 1 Σεκί Sheki Palace 4*, 1 Γκεμπελέ Qafqaz Sport Hotel 5*, 2 Ναχιτσεβάν Saat Meydani 5*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια Covid- 19
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 790€
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο
 • Βίζα Αζερμπαϊτζάν 30€
 • Ποτά
 • PCR τεστ, αν χρειάζεται
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες πραγματοποίησης του ταξιδιού
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη ράντζου
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 5-8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: Διαβατήριο, 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και συμπληρωμένη αίτηση
 • Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
10 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 1844 22:00 23:30
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΑΚΟΥ TK 338 01:45 05:30
ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 326 12:10 13:55
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ TK 1843 19:05 20:30