ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

ΑΠΟ 209€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17/4 - Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ

Ώρα αναχώρησης: 07:00
Πρωινή αναχώρηση για Καλαμπάκα, όπου θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε προς το Ελευθεροχώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου και φθάνουμε στα Γρεβενά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Valia Calda 3* στο Περιβόλι. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ: ΖΙΑΚΑ - ΔΑΣΟΣ ΟΡΛΙΑΚΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ - ΑΖΙΖ ΑΓΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών, μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής. Θα θαυμάσουμε το γεφύρι του Αζίζ Αγά και του Ζιάκα. Έπειτα υπάρχει η δυνατότητα να πεζοπορήσουμε (προαιρετικά) στο δάσος του Όρλιακα και με 4x4 (προαιρετικά) να περιηγηθούμε στην περιφερειακή ζώνη της Βάλια Κάλντα και το Φαράγγι της Πορτίτσας. Επίσκεψη στο χωριό Σπήλαιο, όπου θα δούμε τη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στην Ανάσταση - Αναστάσιμο δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΒΟΒΟΥΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας (καιρού επιτρέποντος). Στάση για καφέ στο Σαλέ και συνεχίζουμε για τη χιλιοτραγουδισμένη Σαμαρίνα, το ψηλότερο χωριό των Bαλκανίων, στις πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο 1650μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα. Αναχώρηση για τη Βοβούσα, το τελευταίο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που πήρε το όνομά του από τη βοή των νερών του ποταμού Αώου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΓΡΕΒΕΝΑ - ΜΗΛΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και συμπληρώνουμε την περιήγησή μας στην Πίνδο με τα Γρεβενά και τη Μηλιά, όπου επισκεπτόμαστε το Παλαιοντολογικό Μουσείο (εάν είναι ανοικτό), για να δούμε τα προϊστορικά ζώα που ζούσαν στην περιοχή. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia 

Διαμονή στο Valia Calda 3* στο Περιβόλι

Ημιδιατροφή σε σερβιριζόμενα μενού

Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής

Λαμπάδα για την Ανάσταση

Αρχηγός/συνοδός

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Τα 4x4 για την περιήγηση στη Βάλια Κάλντα και το Φαράγγι της Πορτίτσας Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
VALIA CALDA HOTEL
ΠΕΡΙΒΟΛΙ
Valia Kalda Hotel