ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΙΣΦΑΧΑΝ

ΑΠΟ 745€

ΣΥΝΟΨΗ

11 ΜΕΡΕΣ
Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28/10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Πτήση για την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΤΕΧΕΡΑΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Ελμπρούζ. Θα δούμε τον Πύργο Αζαντί και το Αρχαιολογικό Μουσείο με τις επιβλητικές προτομές Αχαιμενιδών βασιλέων, νομίσματα, είδη καθημερινής χρήσης, αναθηματικές πλάκες και πέτρινες αναπαραστάσεις. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γυαλιού, με τις ωραιότερες συλλογές από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τέλος, ακολουθεί βόλτα στην μοντέρνα γέφυρα Ταμπιάτ που ενώνει δύο από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Τεχεράνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Μετά το πρωινό θα θαυμάσουμε τον Πύργο Μιλάντ που ολοκληρώθηκε το 2007 και με ύψος 435μ. αποτελεί το Διεθνές Συνεδριακό και Εμπορικό Κέντρο της Τεχεράνης. Ακολουθεί ξενάγηση στο παλάτι Νιαβαράν, ένα σύμπλεγμα ανακτόρων του 18ου και του 20ου αιώνα. Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Παλάτι Γκολεστάν, την κατοικία του τελευταίου Σάχη της Περσίας Παχλεβί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΑΜΠΙΑΝΕ - ΚΑΣΑΝ - ΙΣΦΑΧΑΝ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό Αμπιανέ, μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας, με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τις παραδοσιακές φορεσιές. Συνεχίζουμε με το Κασάν, στις παρυφές της Μεγάλης Ερήμου, φημισμένο για τους κήπους Φιν και τα πλούσια αρχοντικά των εμπόρων του παρελθόντος που αποτελούν εξαίρετα δείγματα ιρανικής αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Αργά το απόγευμα άφιξη Ισφαχάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΙΣΦΑΧΑΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε το ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν με τους υπέροχους κήπους, γνωστό σαν παλάτι των 40 κιόνων ή αλλιώς ως παλάτι του αντικατοπτρισμού. Ακολουθεί επίσκεψη στον Αρμένικο Καθεδρικό Ναό και στο μουσείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια βόλτα στις φωταγωγημένες γέφυρες του ποταμού Ζαγιαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΙΣΦΑΧΑΝ

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο πολύχρωμο τέμενος του Ιμάμη, στη βασιλική πλατεία του Ισφαχάν και το τζαμί του Σεΐχη Λοτφολάχ. Από τον εξώστη του παλατιού Αλί Καπού θα θαυμάσουμε τη γραφική πλατεία Μαϊντάν με τις ιππήλατες άμαξες και θα απολαύουμε παραδοσιακό τσάι σε κάποιο από τα πολλά τεϊοποτεία της πόλης. Ακολουθεί το Τζαμί της Παρασκευής και η μεγάλη σκεπαστή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΙΣΦΑΧΑΝ - ΓΙΑΖΝΤ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Γιαζντ. Στη διαδρομή μας θα δούμε το κάστρο Ναρίν, το ιδιόμορφο «ψυγείο» της ερήμου και θα σταθούμε στα καραβάν σεράι της Μέιμποντ και του Φαχράζ. Θα θαυμάσουμε τους Πύργους της Σιωπής, το χώρο όπου μέχρι το 1950 τοποθετούνταν οι νεκροί των Ζωροαστρών προκειμένου να φαγωθούν από τα όρνια, όπως επέβαλε η παράδοση. Επίσκεψη στο ναό των Ζωροαστρών, μια λιτή κατασκευή που τη στολίζουν τα σύμβολα του Θεού Άχουρα Μάζντα, ενώ στο χώρο φυλάσσεται και η άσβεστη Φλόγα.
Άφιξη στη Γιαζντ, γνωστή και ως «Η Ευγενής Πόλη της Ερήμου». Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό με τους στενούς δρόμους και θα δούμε τους πύργους των ανέμων, κατασκευές που χρησιμεύουν για την διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα κατά την διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΓΙΑΖΝΤ - ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ - ΣΙΡΑΖ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σιράζ. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τις εντυπωσιακές Πασαργάδες με το βασιλικό ανάκτορο και τον τάφο του Κύρου. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα του περσικού κράτους μέχρι που ο Δαρείος ο Α’ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της αυτοκρατορίας στην Περσέπολη. Άφιξη στο Σιράζ, την πόλη της ποίησης, της φιλοσοφίας και των αηδονιών, γενέτειρα των εθνικών ποιητών Σααντί και Χαφέζ και έδρα του καλύτερου πανεπιστημίου του Ιράν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 9

ΣΙΡΑΖ - ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ - ΤΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο Νακς-ε Ροστάμ, μια κάθετη βραχώδη πλαγιά στην οποία λαξεύτηκαν οι τάφοι του Δαρείου Α', του Ξέρξη, του Αρταξέρξη, του Δαρείου Β' και της συζύγου του Παρεισάτιδος. Συνεχίζουμε με το Takht-e Jamshid, την Περσέπολη, την αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας των Αχαιμενιδών. Ο Κύρος ο Μέγας επέλεξε την περιοχή, ο Δαρείος ο Α' ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλόπρεπου ανακτόρου και η ολοκλήρωση του έργου αποδίδεται στον γιο του, Ξέρξη τον Α’. Θα θαυμάσουμε την πύλη των Εθνών, την αίθουσα του θρόνου και των ακροάσεων, όπου οι διοικητές των περιφερειών απέδιδαν τιμές και φόρους στο Βασιλέα, τα ιδιαίτερα βασιλικά διαμερίσματα και τα εκθέματα του μουσείου της Περσέπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 10

ΣΙΡΑΖ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη σύγχρονη μεγαλούπολη. Θα θαυμάσουμε τη μεγαλόπρεπη Σιταντέλα του Καρίμ Χαν, το τζαμί Βακίλ, κλασσικό δείγμα Σιιτικής αρχιτεκτονικής με την ομώνυμη σκεπαστή αγορά και τους μνημειακούς τάφους των ποιητών Σααντί και Χαφέζ. Συνεχίζουμε με το τζαμί Νασίρ Ολμόλκ, το Μαυσωλείο με τους καθρέπτες, την εντυπωσιακή ρυμοτομία και τα πάρκα. Μετά το δείπνο θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
ΜΕΡΑ 11

ΣΙΡΑΖ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Τεχεράνη - Σιράζ - Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines
 • 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* (3 Τεχεράνη, 3 Ισφαχάν Abbasi Hotel, 1 Γιαζντ, 2 Σιράζ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 850€
 • Βίζα 75€/άτομο
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα του Ισραήλ.
  • Θα χρειαστούμε το διαβατήριό σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf 10-300 Kb) καθώς και μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
  ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
  ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15:40 17:15
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ 21:10 00:45
  ΣΙΡΑΖ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 01:55 05:30
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 07:40 09:05
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
  ABBASI HOTEL PALACE
  ΙΡΑΝ
  abbasi-palace-isfahan