ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

ΑΠΟ 299€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17/4
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΥΜΗ - ΣΚΥΡΟΣ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Κύμη, όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρι-μποτ με προορισμό το λιμάνι της Σκύρου, Λιναριά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ και αναχώρηση για το ξενοδοχείο Perigiali Hotel 3*, στα Μαγαζιά. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στη Χώρα για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο σε εστιατόριο.

 

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΧΩΡΑ - ΜΑΓΑΖΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χώρα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε βράχο. Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα περπατώντας στα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά καταστήματα και τα Βυζαντινά μνημεία που κοσμούν τις πλατείες του νησιού. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και στη συνέχεια θα δούμε την Πλατεία Ελευθερίας ή Πλατεία Αιώνιας Ποίησης, αφιερωμένη στον Βρετανό ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ. Μεταφορά στην περιοχή Μαγαζιά, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε για την παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης στη Χώρα. Μας περιμένει Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα σε τοπικό εστιατόριο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ (ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Θα απολαύσουμε το ουζάκι με το μεζεδάκι και ακολουθεί το Πασχαλινό γεύμα, με τον οβελία να «κυριαρχεί» και άλλα νόστιμα εδέσματα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα από μια δενδροσκέπαστη πευκόφυτη διαδρομή και ένα υπέροχο τοπίο με πανέμορφες παραλίες μέχρι τον Πεύκο. Στάση για καφέ στη γραφική Ατσίτσα, ένα βορειοδυτικό χωριό με φυσικό λιμάνι και πλούσια βλάστηση που φθάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ (ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ) - ΣΚΥΡΙΑΝΑ ΑΛΟΓΑΚΙΑ - ΚΥΜΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το νότιο τμήμα του νησιού, μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει το πούλμαν, περνώντας από τη δημοφιλή παραλία Καλαμίτσα. Πριν αποχαιρετίσουμε το παραδοσιακό νησί θα επισκεφθούμε τη φάρμα με τα Σκυριανά αλογάκια, μία από τις πιο σπάνιες μικρόσωμες φυλές που υπάρχουν στον κόσμο. Μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρι-μποτ για την Κύμη. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Εισιτήρια πλοίου Κύμη - Σκύρος - Κύμη
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Perigiali Hotel 3* στα Μαγαζιά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε τοπικό εστιατόριο
  • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής σε τοπικό εστιατόριο
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PERGIALI HOTEL
ΜΑΓΑΖΙΑ