ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΑΠΟ 379€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2 Ώρα αναχώρησης: 08:00

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από επίσημο ξεναγό. Πρόκειται για σημαντική αρχαία πόλη με ιερά οικοδομήματα, οχυρώσεις, ταφικά μνημεία και κατοικίες. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μετάβαση στην Καλαμάτα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περιήγηση στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, ένα από τα γνωστά μνημεία σχετιζόμενα με την επανάσταση του 1821. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο λειτουργεί από το 1986 και αποτελεί το μοναδικό για το είδος του υπαίθριο μουσείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΧΩΡΑ (ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΑ) - ΜΕΘΩΝΗ - ΠΥΛΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Νέστορα, το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό παλάτι που έχει ως τώρα ανακαλυφθεί με ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κάστρο της Μεθώνης, από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας, διαθέτει φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό εμπορικών πλοίων. Συνεχίζουμε για τη γραφική Πύλο, χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναυαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο με την εκπληκτική πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και στο Μουσείο με τα Ενάλια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΟΙΤΥΛΟ - ΛΙΜΕΝΙ - ΔΙΡΟΣ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Πρωινό και περνώντας από τους οικισμούς Οίτυλο, Λιμένι φτάνουμε στο Σπήλαιο του Διρού ή Βλυχάδας (επίσκεψη με βάρκα προαιρετικά) όπου θα απολαύσουμε το μεγαλείο που έφτιαξε η φύση, ένα πανέμορφο τοπίο με κατάλευκους σταλακτίτες, σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και κρυστάλλους. Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.ά. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στην Καρδαμύλη, όπου θα επισκεφθούμε το οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο (εφόσον είναι ανοιχτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΨΑΡΙ «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ» - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καρύταινα, ιστορικός οικισμός με εντυπωσιακά πέτρινα διώροφα κτίρια του 19ου αιώνα, το Κάστρο και πολλές βυζαντινές εκκλησίες. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και μετάβαση στη Στεμνίτσα, παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας, όπου θα θαυμάσουμε τα πέτρινα γραφικά σοκάκια του χωριού και θα δούμε το ηρώο των αγωνιστών του ’21. Έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό Ψάρι Γορτυνίας, με θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και το κέντρο γεύσεων σπιτικής μαγειρικής «Αρκαδιανή», όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Επιπλέον θα θαυμάσουμε το μουσείο μαγειρικής με συλλογές παλιών βιβλίων - συνταγών και εργαλείων κουζίνας. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELITE CITY RESORT 4*
 
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELITE CITY RESORT 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Elite City Resort 4*, στην Καλαμάτα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.