Ημερήσιες Εκδρομές

 • Ορεινή Φωκίδα - Μουσουνίτσα - Αθ. Διάκος
  Ορεινή Φωκίδα - Μουσουνίτσα - Αθ. Διάκος
  27€
  25 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 07:30 π.μ. για Οίτη-Παύλιανη-Μουσουνίτσα, χτισμένη σε υψόμετρο 860 μ. στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων, μέσα σε μια κοιλάδα που σχηματίζει ένας παραπόταμος του Μόρνου. Ακριβώς δίπλα είναι το χωριό Αθ. Διάκος, από όπου κατά την επικρατούσα άποψη καταγόταν ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 Αθανάσιος Διάκος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
 • Βυτίνα - Λαγκάδια - Δημητσάνα - Έθιμο του Μακαρονά
  Βυτίνα - Λαγκάδια - Δημητσάνα - Έθιμο του Μακαρονά
  25€
  26 Φεβρουαρίου
  Αναχώρηση στις 10:00 π.μ. για τη γραφική Βυτίνα, σε υψόμετρο 1033μ., στο όρος Μαίναλο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ορεινό χωριό Λαγκάδια. Τα πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, οι σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες θα σας μαγέψουν! Επόμενος σταθμός η Δημητσάνα, όπου αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο του Μακαρονά, με καρναβαλική παρέλαση, σοκολατοπόλεμο και γλέντι με άφθονο κρασί! Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.
 • Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Ανδρίτσαινα
  Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Ανδρίτσαινα
  25€
  19 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 07:30 π.μ. το πρωί για τις Βάσσες στις Φιγαλείας, όπου θα επισκεφθούμε έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους Ναούς της αρχαιότητας, του Επικούρειου Απόλλωνα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ανδρίτσαινα, η οποία εντυπωσιάζει με τα αρχοντικά της, τα πλακόστρωτα σοκάκια αλλά και την πλατεία με ψηλά δέντρα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια στον Συνεταιρισμό Γυναικών με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
 • Αλευρομουντζουρώματα στο Γαλαξίδι Δελφοί - Αράχωβα
  Αλευρομουντζουρώματα στο Γαλαξίδι Δελφοί - Αράχωβα
  22€
  27 Φεβρουαρίου
  Αναχωρούμε στις 07:30 π.μ. για Λιβαδειά. Στάση και συνεχίζουμε για τους Δελφούς, ιστορικό τόπο και άλλοτε κέντρο της Γης για τους αρχαίους Έλληνες! Επίσκεψη και κατηφορίζουμε μέσω Ιτέας στο Γαλαξίδι. Υπέροχη κωμόπολη, γραφική, ρομαντική, όπου σήμερα αναβιώνουν τα «αλευρομουντζουρώματα»! Σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, στην παραλία ο «γαμπρός» και η «νύφη» μουντζουρώνουν τους πάντες! Επιστροφή στην Αθήνα με στάση στην Αράχωβα.
 • Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
  Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
  22€
  26 Φεβρουαρίου
  Αναχώρηση στις 07:30 π.μ.. Στάση στον Ισθμό. Συνεχίζουμε για το Μέγα Σπήλαιο, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, όπου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη. Προχωρούμε για να απολαύσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, με την ελπίδα πάντα εκείνες τις ημέρες το τοπίο να είναι χιονισμένο. Ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό χωριό των Καλαβρύτων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις ταβέρνες με ντόπια προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις. Πορεία επιστροφής.
 • Ελάτεια - Πολύδροσο - Αράχωβα
  Ελάτεια - Πολύδροσο - Αράχωβα
  22€
  12 Μαρτίου
  Πρωινή αναχώρηση 07:30 π.μ. με προορισμό την Ελάτεια Φθιώτιδος. Η Ελάτεια έχει μια ένδοξη ιστορία, και πήρε το όνομά της από τον μυθικό βασιλιά Έλατο, γιο του Αρκάδα. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στην ορεινή κωμόπολη την Πολύδροσο, χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η οποία βρίσκεται σε περιοχή με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Το απόγευμα θα πιούμε τον καφέ μας στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, η οποία φημίζεται για τα υφαντά της και το μπρούσκο κρασί. Πορεία επιστροφής για Αθήνα.
 • Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα - Τόπος Θυσίας
  Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα - Τόπος Θυσίας
  22€
  25 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 07:00 π.μ. με προορισμό την Αγία Λαύρα, όπου θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821. Θα δούμε τα ιερά κειμήλια και το Λάβαρο της Επανάστασης τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο της Μονής. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον λόφο Καπή όπου βρίσκεται ο τόπος Θυσίας. Συνεχίζουμε για την ηρωική πόλη των Καλαβρύτων με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, τον πεζόδρομο με τα παραδοσιακά καταστήματα και τα εξαιρετικά ταβερνάκια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα και το απόγευμα πορεία επιστροφής για Αθήνα.
 • Αναπλιώτικο Καρναβάλι
  Αναπλιώτικο Καρναβάλι
  22€
  26 Φεβρουαρίου
  Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. με προορισμό το μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, όπου θα απολαύσετε τον περίπατο και τον καφέ σας στα γραφικά σοκάκια πάνω από το λιμάνι. Αργά το μεσημέρι κορυφώνεται το Αναπλιώτικο Καρναβάλι, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη. Αφού διασκεδάσουμε στην εορταστική ατμόσφαιρα το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 • Καρναβάλι Αμφίκλειας
  Καρναβάλι Αμφίκλειας
  22€
  26 Φεβρουαρίου
  Πρωινή αναχώρηση στις 07:30 π.μ. με προορισμό την Αμφίκλεια. Παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, βρύσες και όμορφες πλατείες. Επίσκεψη στο Μουσείο Ψωμιού και στην συνέχεια θα παρακολουθήσου την καρναβαλική παρέλαση με σατυρικά τραγούδια, χορογραφίες από τα σχολεία, πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος το θρυλικό κοντοσούβλι γίγας έχει καθιερωθεί να ψήνεται στο κέντρο της πόλης, μέσω παραδοσιακών χορών και αποκριάτικων εκδηλώσεων.
 • Κτήμα Τατοΐου - Λίμνη Μπελέτσι
  Κτήμα Τατοΐου - Λίμνη Μπελέτσι
  21€
  26 Μαρτίου
  Πρωινή αναχώρηση στις 09:00 π.μ. για Βαρυμπόμπη και το κτήμα Τατοΐου, όπου θα ξεναγηθούμε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του κτήματος στο πρώην βασιλικό κτήμα. Θα περιηγηθούμε στα ανάκτορα μέχρι το βασιλικό κοιμητήριο. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπική ταβέρνα και θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Μπελέτσι, έναν κρυμμένο θησαυρό στους πρόποδες της Πάρνηθας. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.
 • Βλάχικος Γάμος στη Θήβα
  Βλάχικος Γάμος στη Θήβα
  20€
  27 Φεβρουαρίου
  Αναχωρούμε στις 09:00 π.μ. για τη Θήβα. Θα περάσουμε μερικές ώρες ξέγνοιαστες ανάμεσα στο πλήθος που πραγματικά γιορτάζει με το δικό του τρόπο το έθιμο του «βλάχικου γάμου». Πρόκειται για μια μεγάλη λαϊκή γιορτή με εμφανή Διονυσιακά στοιχεία, που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τόσο ντόπιους όσο και πολλούς επισκέπτες. Καταλήγει πάντα σε μεγάλο γλέντι. Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
 • Χαλκίδα - Προκόπι - Αγ. Ιωάννης Ρώσος - Λίμνη Ευβοίας
  Χαλκίδα - Προκόπι - Αγ. Ιωάννης Ρώσος - Λίμνη Ευβοίας
  20€
  5 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. με κατεύθυνση προς την Κεντρική Εύβοια μέσω Χαλκίδας, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για καφέ. Στη συνέχεια, ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή μέσα από πυκνή βλάστηση, θα καταλήξουμε στο Προκόπι, στη Βόρεια Εύβοια. Εκεί θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, που μεταφέρθηκε εκεί κατά την ανταλλαγή πληθυσμών από τη Μικρά Ασία. Επόμενος σταθμός η Λίμνη, παραθαλάσσια γραφική κωμόπολη που είναι χτισμένη στις δυτικές ακτές της Βόρειας Εύβοιας και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επι...
 • Λίμνη Στυμφαλία - Λίμνη Δόξα - Μονή Αγ. Γεωργίου
  Λίμνη Στυμφαλία - Λίμνη Δόξα - Μονή Αγ. Γεωργίου
  20€
  27 Φεβρουαρίου
  Πρωινή αναχώρηση στις 07:30 π.μ. για την ορεινή Κορινθία. Περνάμε από το Κιάτο και συνεχίζουμε για τη Λίμνη Στυμφαλία, όπου θα κάνουμε στάση. Από εκεί συνεχίζουμε για την Καστανιά, την κοιλάδα του Φενεού, την τεχνητή Λίμνη Δόξα και τη Μονή Αγ. Γεωργίου, τα οποία συμπληρώνουν το όμορφο σκηνικό ανάμεσα στις ψηλές κορυφές της Ντουρντουβάνας και της Ζήρειας. Επισκέψεις σε όλα τα αξιοθέατα, περίπατος, γεύμα.
 • Μονή Ιωάννου Θεολόγου - Αρβανίτσα - Λειβαδιά
  Μονή Ιωάννου Θεολόγου - Αρβανίτσα - Λειβαδιά
  20€
  19 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. με προορισμό την Μεταβυζαντινή Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, η οποία ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στο χωριό Βάγια στην Θήβα. Συνεχίζουμε για τον Ελικώνα και περνώντας από το καταπράσινο οροπέδιο της Αρβανίτσας θα καταλήξουμε στο Κυριάκι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Το απόγευμα θα πιούμε τον καφέ μας στην Κρύα της Λειβαδιάς με τα τρεχούμενα νερά και τους καταρράκτες. Πορεία επιστροφή για Αθήνα.
 • Πάρνηθα - Πυρήνας Εθνικού Δρυμού
  Πάρνηθα - Πυρήνας Εθνικού Δρυμού
  19€
  12 Μαρτίου
  Αναχώρηση στις 09:00 π.μ. για την Πάρνηθα. Επιβίβαση στο τελεφερίκ και επίσκεψη στο Μουσείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δρυμού. Με το τελεφερίκ φθάνουμε ως το υψόμετρο 1055μ. κι έπειτα στον Πυρήνα του Δρυμού (Άγιος Πέτρος). Βατή πεζοπορική διαδρομή και ξενάγηση στην περιοχή όπου το κόκκινο ελάφι είναι ο «πρωταγωνιστής» της πανίδας. Αναχώρηση για το καταφύγιο Μπάφι και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή αργά το απόγευμα.

Ημερήσιες Εκδρομές

Χρειάζεστε μια γρήγορη απόδραση από την καθημερινότητα; Στη Smile Acadimos οργανώνουμε φανταστικές Ημερήσιες Εκδρομές σε κοντινούς παραδείσους της πατρίδας μας! Καθημερινές Αναχωρήσεις για εκδρομές στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα, την Κορινθία και την Αργολίδα!

Γνωρίστε επιλεγμένους προορισμούς και αξιοθέατα της πατρίδας μας, επισκεφθείτε ξανά αγαπημένους τόπους ή απλώς περάστε μια ξεχωριστή μέρα με φίλους σε ένα καινούριο περιβάλλον, γεμάτοι ξενοιασιά και χωρίς το άγχος και τα έξοδα της μετακίνησης! Στις ημερήσιες αποδράσεις που οργανώνει η Smile Acadimos καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν θα ξοδέψετε ούτε τα χρήματα που θα δίνατε για καύσιμα! Διαλέξτε τώρα την επόμενη εξόρμησή σας!

Εσείς βάλτε το κέφι και αφήστε σε εμάς την διοργάνωση μιας ημερήσιας εκδρομής που θα θυμάστε για καιρό!

Καλέστε μας στο 210 37 38 000